Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Birlikte hiç sinemaya gitmedik
Birlikte hiç sahaf sahaf dolaşmadık
Birlikte hiç yağan yağmurda ıslanmadık
Birlikte hiç aynı fotoğraf karesine gülümseyemedik
Birlikte hiç deniz kokusunu içimize çekemedik
Birlikte hiç dilek dileyemedik
Ben vardım, sen vardın ama Birlikte hiç biz olamadık..
Gelir misin? Birlikte sahilde yürürüz Otururuz bir banka Dalgaların sesini dinleriz Denizin kokusunu içimize çekeriz Sonra pamuk şeker alırız belki Belki de kağıt helva Belki de bir balon Neyse…. Gelir misin? Birlikte kırk yıl hatırı olan kahve içeriz Sonra fal bakarız belki Daha doğrusu gördüğümüz şekilleri yorumlarız Bir şeylere benzetiriz Gelsene birlikte yıldızları izleriz Belki dilek feneri uçururuz geceye doğru Bir dilek dileriz Gelir misin?
Kendime Öğüt Uslanma hiç, hep deli kal Büyüme sakın, çocuk kal Es deli deli, böyle kal Son harmanında sevdanın Tüken toz toz savrula kal Suçüstü bulmalı ölüm Ölürken de sevdalı kal …
Ben seni darmadağın seviyorum. Nedir bu derli toplu olacağım derdi? Saçın dağınıkmış, Üstün başın berbatmış, Yüzün, gözlerin yorgunmuş Bunlardan bana ne? Geceler boyu yüzüme gözüme bulaşan başkası sanki! Ben seni benim dağınıklığıma karışasın diye sevdim. Hangi ağacın bir diğerine karışmış kökleri düzgün ki? Hangi dağ bir öbürünün hizasında? Hangi göl kıvrım kıvrım degil? Hangi bulut öyle, onlar kadar dağınık? Onlar kadar güzelsin diyorum. Uzayan gölgem ol, karanlığınla bile dokun, yeter diyorum Dinletemiyorum…
Bahadır Üge
Sen benim en doğru yanlışım, Tövbesi olmayan günahımsın, Uzak duramadığım yasaklım, En açık ettiğim saklımsın. Sen başımdan giden aklım, Severek çektiğim ahımsın. Hem en iyi yanım, Hem yüreğimde kanayanımsın, Sen benim rüyalarda buluşup, Hayallerde kavuştuğumsun. Dokunmadan tutunup, Uzak iken ulaştığımsın. Sen bana benden yakın, Kendimden dahi kıskandığımsın. Hem cefasına yakındığım, Hem herkesten sakındığımsın. Tutmuş neyin olur diyorlar? “Kendim” diyorum gülüyorlar. Bu kendini çok beğenmiş diyorlar. Ama onlar bendeki seni görmüyorlar.
“İmkânsızlıkları yaşamak mıdır sevmek, Yoksa severken imkânsız mıdır yaşayabilmek? Zor mudur gözlerine bakarken sevgiyi görmek, Yoksa sevgi midir gözlerindeki tek gerçek? Kolay mıdır bir anda vazgeçip gitmek, Yoksa gitmekten vazgeçip sevmek mi gerek?”