- Katılım
- 13 Mar 2017
- Mesajlar
- 308
- Tepkime puanı
- 242
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket toz vanilya
- 1 su bardağı un
- Arzu edilen meyveler (Vişne, muz, çilek, şeftali vb.)
Ekstra Malzemeler
Kreması için:
- 200 ml hazır krema
- 200 gram bitter çikolata
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı kahveli şekerli su
Hazırlanışı:
- Bir kaba yumurtalar alınır ve köpürene dek çırpılır. Toz şeker eklenir ve boza kıvamı alana ek çırpmaya devam edilir.
- Süt ve kakao ilave edilir. Un ,toz vanilya ve kabartma tozu da ilave edilince çırpmaya devam edilir.
- Harç yağlanan iki kalıba dökülür ve 180 derecede pişirilir. Ardından soğumaya bırakılır. Soğuyan kekler ikiye bölünür.
- Krema hazırlamak için de tencereye krema alınır ve hafif kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınarak parçalara ayrılır ve içerisine çikolata eklenip, çikolata eriyene dek karıştırılır.
- Krema soğumaya bırakılır. Servis tabağına 1. kat alınır ve kahveli su ile ıslatılır.
- Üzerine kremadan bir parça sürün. Dilimlenmiş meyveleri yeteri kadar sıralayın.
- Bu şekilde kahve, krema, meyve ve kek olarak dört kat devam edilir.
- Dış kısmı krema ile kaplanır. Üzerine çilek ve çikolata sosu eklendikten sonra servis edilir.
- Afiyet olsun.