- Katılım
- 19 Tem 2017
- Mesajlar
- 1,562
- Tepkime puanı
- 2,340
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Erkek
[FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]Malzemeler
[FONT=&]Püf Noktası
Kokoreçi bildiğiniz yerden almaya özen gösterin. Ne kadar iyi ve özel bir kekik kullanırsanız, kokoreçiniz o kadar leziz olur.
[/FONT]
[FONT=&]Pişirme Önerisi
Kokoreç ağır ağır piştiğinde daha lezzetli olur, bu sebeple ateşi kontrollü kullanın. Eğer domates ve biberli sevmiyorsanız, kokoreçleri kıydıktan sonra tekrar tavaya alın 1-2 dakika kavurup, baharatlarını ekleyin.
[/FONT]
[FONT=&]Nasıl Yapılır?
[FONT=&]Servis Önerisi
Kokoreçleri tavadan aldıktan sonra, aynı tavaya bir ekmek koyarak yağını çektirebilir ve sunumu da o ekmekle yapabilirsiniz.
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=&]Malzemeler
- 500 gramkokoreç (yuvarlak)
- 2 adetdomates
- 5 adetsivri biber
- 1 tatlı kaşığıkimyon
- 1 tatlı kaşığıkekik
- 1 tatlı kaşığıacı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığıtuz
[FONT=&]Püf Noktası
Kokoreçi bildiğiniz yerden almaya özen gösterin. Ne kadar iyi ve özel bir kekik kullanırsanız, kokoreçiniz o kadar leziz olur.
[/FONT]
[FONT=&]Pişirme Önerisi
Kokoreç ağır ağır piştiğinde daha lezzetli olur, bu sebeple ateşi kontrollü kullanın. Eğer domates ve biberli sevmiyorsanız, kokoreçleri kıydıktan sonra tekrar tavaya alın 1-2 dakika kavurup, baharatlarını ekleyin.
[/FONT]
[FONT=&]Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kokoreçi bildiğiniz ve güvendiğiniz bir yerden almanız çok önemli. En güzel kokoreç 6 aylık kuzudan yapılan ve sütte bekletilendir.
- 1,5-2 parmak kalınlığında yuvarlaklar halinde alın. Orta ateşte ısınmış tavaya atın ve 1-2 dakika sonra ateşi kısın. Ağır ağır her bir yüzü, kendi yağında 6-7 dakika pişsin.
- Kokoreçleri kenara alın. Eğer tavada yağ yoksa bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin, ısıyı yükseltin ve minik küpler halinde kesilmiş domates ve biberleri soteleyin.
- Domates ve biberler sotelenirken, bir kesme tahtası üzerinde kokoreçlerinizi büyük bir bıçakla kıyın.
- Domates ve biberler piştikten, suyunu da çektikten sonra kokoreçi ekleyin ve kavurun. Kavurmayı çok uzun tutmayın ki kokoreçler kurumasın.
- Birkaç dakika sonra baharatları da ekleyip ateşten alın.
[FONT=&]Servis Önerisi
Kokoreçleri tavadan aldıktan sonra, aynı tavaya bir ekmek koyarak yağını çektirebilir ve sunumu da o ekmekle yapabilirsiniz.
[/FONT]