dün akşam istanbul bostancı sahilde bir bankta oturuyor denize bakıp günbatımını tebessümle izliyordum yanlız oldugumdanmi yoksa boş bank olmadığından mi bilmem ama yanima 70 li yaşlarda bir teyze geldi evladım boşmu dedi bende nedemek teyzecim buyrun dedim bir aure elindeki iplik ve igne ile ugrasan teyzem bir sure sonra evladim bir sey diyecegim dedi bende buyur teyzecim dedi yüzünde sürekli bir tebessüm var bunu neye borçlusun dedi bende nasil yani diyebildim teyzem bana dönüp dediki bak etrafına insan el ele bile olsalar hep bir tartışma hep bir gerginlik dedi ve ekledi az once belediye otobüsünden indim aslında yoluma 2 durak daha var ama ben 2 durak once indim neden biliyormusun evladım dedi bende neden teyze dedim oda oğlum insanlar öyle gergin ve suratsizki herkes sömürüyor yaşlıya büyüye saygı yok yer kavgası da çabası herkes o negatif havanın içine kapılmış boğuluyorum zannettim ve indim seni görünce yan bankada boş yer vardi ama senin yanına oturmak istedim cunku etrafta samimi ve içten tek tebessum eden sendin belliki guzel bir kalbin var dedi ve sordu anen baban sağlı evet deyince allah onlardan razı olsun senin gibi evlat yetiştirmişler dedi ve sordu tekrar nasil boyle pozitif olabliyorsun diye bende ona bugün nefes alabildiğine gore once şükretmek gerekiyor ve günlük yapmam gerekenler var en hastada dediğim gibi şükretmek lazım dolasiylada somurtmak icin vaktim yok ben olaylara neden olmuş diye bakma bu durum dan nasil çıkabiliriz diye bakarim yani sorunu herkes bir s3kilde dile getirir ama çözümü herkes bulamaz ben olayın sorun kısmını degil çözüm kısmına bakarim zira eger umutsuz mutsuz olursam sagliklida düşünemem ozaman başka sorunlara yol açıcam hatalar yapabilirim dolasıyla benim bu hayatta yapmama gereken somurtmak değil şükredip her an yeni bir şeyler üretiyor sevgi mutluluk guzel anılar ve hem dünya icin hemde hakikat icin çalışmam gerekiyor bu yoğunlukta nezaman fırsatım olcakki üzülmeye veya somurtmaya dedim teyze tebessum edip sen herkesin sahip olmak istiycegi turden bir evlatsin peki evlimisin coluk cocuk varmi dedi bende hayir kizlarin kriterlerine uymuyorum deyince beraberc3 gülmüştük dediki nasıl yani dedim kızlar beni beğenmiyor iste benimde kahkaya boğuldum su sözü söyledi teyzem hem filinta gibi delikanlisin belliki elin yüzün kadar kalbinde guzel adama benziyorsun seni beğenmeyen kiz rus çarına varsin bende neden öyle dediniz deyince dediki ben rus göçmeniyim ve zamanı da dedelerimiz gelmiş rus çarlarının o şaşalı hayatlarında kadınlara yaptıkları eziyetleri anlatırdı hep senin gibisini beğenmeyen onlara layıktır evlâdı. üzülme dedi ve saçlarımı okşayıp allaha 3manet ol ben yoluma gideyim evladım dedi bende güzel düşünceleri icin tak edip allaha emanet ol dedim cok ton ton tatli bir teyze yuzumdeki tebessumu artirmis ve gitmişti onun yanima oturmasi bir lutuftu sanirim diye dusunmeden ke dimi alıkoyamadın....