2018 Yılı İçin Gıda İşlemede Kullanılacak Besin İçerikleri

E

Eqe

Guest
2018 Yılı İçin Gıda İşlemede Kullanılacak Besin İçerikleri

Geleneksel malzemelerle yapılabilecek yeni lezzetler için listelenen içerikler:

Kolin: Karaciğer koruyucu olarak bilinen kolin (B4 vitamini) besinler ile yeteri kadar alınamıyor. Bu nedenle önümüzdeki yılda gıdaları kolin ile zenginleştirme çalışmaları artıyor.
"Acerola”: Barbados kirazı olarak bilinen bu besin 2018 yılında daha da öne çıkacak gibi görünüyor.

Kahve Meyvesi: Kahve çekirdeğini çevreleyen kabuk kısmı antioksidan bakımından oldukça zengindir. Her 6 milyon ton kahve tüketildiğinde bu kısım atılarak 24 milyon ton atık üretiliyor. Önümüzdeki yıl atık oranını azaltmak ve besin değerinden faydalanmak için kahve meyvesini ürünlerimizde sıkça göreceğiz.
Ata Yadigarı Tohumlardan "Kernza”: Bu buğday çimi tohumu önümüzdeki yıl dünyadaki ticari ürünlerde sıkça karşımıza çıkmaya devam edecek.

Toz Zerdeçal: Temel bileşeni yağda çözünür kürkümin olan toz zerdeçal iltihaplanmayı azaltan etki gösterir. Laboratuvar sonuçlarına göre kürkiminin belirli türdeki tümörlerin büyümesini engellediği görülmüştür. Son yılların trendi bu baharat önümüzdeki yıl da trend listesinde yerini koruyacağa benziyor.

Pancar Kökü: Pancar kökünün kan basıncını düşürmede etkili olduğu, kardiyovasküler hastalıklarla savaşmada rol oynadığı ve demansı önlediği düşünüldüğünde önümüzdeki yıl tariflerde bolca göreceğimiz gerçeği ortaya çıkıyor.

Arjiinin: Bu "elzem amino asit”in prematüre bebekler ve sistemik hastalığı olan belirli kişilerde dışarıdan alınması zorunludur. Kollajen, kırmızı et ve karideste bulunan arjinin vücutta kan damarlarını rahatlatan nitrik oksit üretimine yardımcı olur. Gıda üreticileri ürünlerde daha sık kullanmayı hedefliyor.

Muz unu: Son yıllarda kullanılmaya başlayan muz unu giderek bir beslenme trendine dönüşüyor. Olgunlaşmamış yeşil muzdan elde edilir, tadı normal undan farklı değildir, yüksek miktarlarda dirençli nişasta içerir. Düşük glisemik indekse sahip muz unu aynı zamanda gluten içermez, buğday ununa göre daha düşük kalorilidir, potasyum ve magnezyum gibi minerallerden zengindir. Tokluk sağlayarak kilo yönetimine de yardımcı olan muz unu pek çok yararlı özelliğe sahip olduğundan önümüzdeki yıl gıda sanayisi ürünlerinde karşımıza daha sık çıkacağa benziyor.

Acı önleyiciler: Bazı bitkisel proteinler acı tat verebilir. Şitaki mantarlarının kökleri kullanılarak fermantasyon yoluyla hazırlanan bu acı önleyiciler aynı zamanda yiyeceklere herhangi bir tat vermeyerek oldukça kullanışlıdırlar.
 
Üst
Alt