Yemek Pişirirken Bu Hataları Yapmayın

M

Muzik

Guest
Yemek yapmaya meraklıysanız ve sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorsanız bu haberimiz tam size göre! Yemek pişirirken yaptığınız hatalar, sağlıklı ve lezzetli yemekler yemenize engel olabilir. Özel haberimizi okuyarak yemek pişirirken yapılan hataları öğrenebilirsiniz.

yemek-pis%CC%A7irme-hatalar%C4%B1.jpg




Yemek yaparken dikkat edilmesi gerekenler
  • Sebzeler, çok çabuk pişer. Bu nedenle pişirme süresine dikkat etmeniz gerekir. Sebzeleri haşlamak yerine buharda pişirmeyi tercih etmelisiniz. Çünkü, suda haşlanan sebzeler, besin değerlerini kaybeder. Almak istediğiniz vitamin ve mineraller suyla akıp gider.
  • Sebze ve meyveleri pişirirken kabuklarını soymamaya özen gösterin. Kabukları yüksek oranda vitamin içerebilir. Onlardan faydalanabilmek için kabuklarıyla tüketmenizi tavsiye ederiz.
  • Yeşillik, mantar, soğan gibi önceden kavurmanız gereken besinleri yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Aksi takdirde, su tavadaki yağ ile karışınca sıçrar ve yemeğinizin sulanmasına neden olur.
yemek-hatalar%C4%B1.jpg


  • Sağlıklı ve lezzetli bir yemek için doğal yağlar tercih edin. Tereyağ, zeytinyağı gibi doğal yağlar, ölçüsünde kullanıldığında sağlığınız için faydalı olur. Yemeğinizin lezzetini ve kalitesini artırır. Ancak kızartmalarda zeytinyağı kullanmaktan kaçınmalısınız. Çünkü, doğal zeytinyağı diğer yağlara göre daha çabuk yanar.
  • Makarna haşlarken yağ eklemenin hiçbir faydası yoktur. Yağ eklemek yerine tuz ekleyin ve makarnanızı karıştırın. Tuzu, makarna suyu kaynadıktan sonra eklemeniz daha doğrudur. Çünkü su kaynamadan önce eklenen tuz, suyun kaynama süresini uzatır.
yemek-yapan-kadin.jpg

  • Tavada yemek yaparken, çok fazla doldurmamaya dikkat edin. Tavayı ağzına kadar doldurduğunuz takdirde, yiyecekler eşit şekilde dağılmaz ve iyi pişmez. Tavanın altında sıkışan yiyecekler ise çok kolay yanar.
  • Yemeğinizi pişirirken baharatlarla lezzetlendirmeyi unutmayın. Lezzetli ve faydalı baharatlar sayesinde tuz kullanımını azaltabilir ve daha leziz yemekler ortaya çıkarabilirsiniz.
  • Et, tavuk veya balığı buzdolabından çıkarır çıkarmaz sıcak tavaya veya fırına atmayın. Biraz çözülmelerini bekleyin. Aksi takdirde, etinizin dışı çok çabuk pişer ama içi çiğ kalır.
 
Üst
Alt