- Katılım
- 27 Ağu 2016
- Mesajlar
- 393
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Erkek
400 gr dana eti
1 küçük soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
yemek kaşığı ucuyla salça
tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı yoğurt
Etleri şişlere geçirecek boyutta küp küp doğruyoruz. Zeytinyağın içine soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Yoğurdu, salçayı ve baharatları da ekleyip iyice karıştırıyoruz Etlerin üzerine döküp harmanlıyoruz. Ben yaklaşık 3 saat dinlendirdim vaktiniz varsa 1 gece bekletebilirsiniz. Zeytinyağı etin yumuşak olmasını sağlayacaktır. Dinlendirdikten sonra etleri çöp şişlere geçiriyoruz ve tost makinasına sıralıyoruz.
Önce yüksek derecede açıyoruz daha sonra ısıyı düşürüp yavaş pişmesini sağlıyoruz. Alt-üst yapıyoruz ve her iki tarafında kızarmasını sağlıyoruz. Pişen etlerimizi servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
1 küçük soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
yemek kaşığı ucuyla salça
tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı yoğurt
Etleri şişlere geçirecek boyutta küp küp doğruyoruz. Zeytinyağın içine soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Yoğurdu, salçayı ve baharatları da ekleyip iyice karıştırıyoruz Etlerin üzerine döküp harmanlıyoruz. Ben yaklaşık 3 saat dinlendirdim vaktiniz varsa 1 gece bekletebilirsiniz. Zeytinyağı etin yumuşak olmasını sağlayacaktır. Dinlendirdikten sonra etleri çöp şişlere geçiriyoruz ve tost makinasına sıralıyoruz.
Önce yüksek derecede açıyoruz daha sonra ısıyı düşürüp yavaş pişmesini sağlıyoruz. Alt-üst yapıyoruz ve her iki tarafında kızarmasını sağlıyoruz. Pişen etlerimizi servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.