Şifali Bitkiler-Barut Ağaçı

Mia

New member
HanımZade
Katılım
26 Eyl 2016
Mesajlar
654
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
BARUT AĞACI

(Ciğar, ciğarı)

ETKİLERİ

Ülkemizin Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde yetişen barut ağacının taze kabukları tahriş edici etkiye sahiptir. Bu sebeple kusmaya yol açar. Yine bu sebeple barut ağacının kullanılacak kabukları en az bir yıllık olmalıdır.

Müshil

Barut ağcının yıllanmış kabukları taşıdıkları antrakinon türevleri nedeniyle kalın bağırsakta su emilimini engelleyip müshil olarak kuvvetli bir etki yapar. Ancak bütün müshillerde olduğu gibi bir hafta , on günden fazla kullanımı doğru değildir.




* Müshil

* Barut ağacının müshil etkisinin raventtin aynı olduğu söylenir. Etkisini sistemi tahriş etmeden gösterir ve karaciğer ve safra kesesi problemlerim' de içeren, kabızlığa neden olan veya onunla ilgili her durumda kullanılabilir. Bazı ilaçların yaptığı gibi müshil etkisinden sonra kabızlık geri tepkisine, ne de tekrarlayan uygulamalardan sonra etki azalmasına neden olmaz.

* Barut ağacı hamilelikte kullanılmamalıdır. Bu sure boyunca, tıbbi takip altında barut ağacı, sinameki yaprağı, civan perçemi ve ayrık otunun eşit miktarlardaki karışımı kullanılabilir.

* Barut ağacı çayının kurşun zehirlenmesi ağrısına, şişmanlığa, guta ve hemoroite de iyi geldiği söylenir.

* Uyarı: Taze kabuk ve olgunlaşmamış meyve zehirlenme belirtilerine neden olabilir. Bir yıl saklamak veya 100°C ısıtmak kabuğu tehlikesizleştirecektir!

Hazırlanışı ve Kullanma Şekli

* "En iyi kabuk 3-4 yıllık dallardan elde edilir. Kabuğu kullanmadan önce en az bir yıl bekletin."

* 1/2 bardak soğuk suya 1 çay kaşığı kabuk koyun. Kaynatin. Yatmadan önce için. Kabuktan günlük 1 çorba kaşığından fazla almayın.

* 1/2 bardak soğuk suya l çay kaşığı kabuk koyun 12 saat bekletin. Akşam üzeri için.

* Tentür olarak, bir doz 5 ila 20 damladır.
 
Üst
Alt