Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öyle sofralar gördüm ki
İnsan kasları vardı tabaklarda
O eğik gövdeler önünde yalnızlık
Her şeyi birbirinden uzağa çarpıyordu
Bir kadın
Bir erkek
Gizlice soluyordu
Bir erkek av arkadaşından
Av durgunluğu gibi gösterip saklayarak
Kamışlıktaki sazların arasından
Ilık ve yapışkan fısıltıları
Ayırarak alarak
Urgan gibi bedenine doluyordu
Cahit ZARİFOĞLU
Sen sevgili, Hiç çakıl taşlarını saydın mı öyle bakarken toprağa? Ben,çakıl taşlarını pek bir sever oldum gidişinle mesela.. Sen unutulmak için , sebepsiz ve aniden giderken yanımdan usulca.. Ben, bir avuç çakıl taşından beklediğim umutla; İzin vermiyorum unutmasına seni yüreğimin oysa… Oysa saçma bahanelerin ardına sakladığın gidişinle, unutulmak isteyen olsan bile sevgili.. Ben, tüm bahaneleri unutup, Şarkılardan seni diliyorum otobüs yolculuklarımda…
Unutulmayı göze alıp, aniden çekip gitmeye karar vermiş olsan bile sevgili, Kokunu emanet bırak yastığıma, Ve izin verme seni unutmama asla!
Hep 'çok'tun sen bende En 'çok' sevdiğim En 'çok' özlediğim En 'çok' istediğim Hep 'çok' aradığımdın..
Hep 'yok' tun sen bende Çok özledim 'yok' tun Her gun aradım 'yok' tun Uzaklardan severken 'yok' tun Ne zaman ihtiyacım olsan 'yok' tun Ne kadar 'çok' olduysan o kadar çokta 'yok' tun...
Şimdi sen neyin derdindesin Şimdi sen neyin peşindesin Şimdi eğer lütfen birgün bir yerde Olur da aklına gelirsem
...‘aleksi “ dedi, ‘
bak sana bir şey söyleyeceğim, küçük olduğun için anlamayacaksın,
büyüyünce anlarsın.
dinle oğlum, tanrı”yı yedi kat gökler ve yedi kat yerler almaz; ama insanın kalbi alır,
onun için aklını başına topla aleksi
hiçbir zaman insan yüreğini
yaralama..