- Katılım
- 27 Ağu 2016
- Mesajlar
- 393
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Erkek
Yarım bağ semizotu
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kuru fasulye
Su (haşlamak için 7 su bardağı)
Yoğurt (miktarı size bağlı)
Sarımsak
Tuz
Üzeri için:
Sıvı yağ
Kuru nane
Hazırlanışı
Aşurelik buğday, nohut ve fasulye 7 su bardağı su ile haşlanır (düdüklü tencerede altı kısıldıktan sonra yarım saat pişmesi yeterli). Haşlanan malzemeler ılıdıktan sonra doğranmış semiz otu, yoğurt, tuz ve sarımsak eklenerek karıştırılır. Servis esnasında sıvı yağ ve nane kızdırılıp üzerine gezdirilir. Özellikle yazın soğuk yenilen çok lezzetli tok tutan bir çorbadır. Afiyet olsun.
NOT: Üzeri için kızdırılan yağ, yazın soğuk tüketileceği zaman sıvı yağ ile, kışın sıcak tüketileceği zaman tereyağı ile hazırlanması önerilir.
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kuru fasulye
Su (haşlamak için 7 su bardağı)
Yoğurt (miktarı size bağlı)
Sarımsak
Tuz
Üzeri için:
Sıvı yağ
Kuru nane
Hazırlanışı
Aşurelik buğday, nohut ve fasulye 7 su bardağı su ile haşlanır (düdüklü tencerede altı kısıldıktan sonra yarım saat pişmesi yeterli). Haşlanan malzemeler ılıdıktan sonra doğranmış semiz otu, yoğurt, tuz ve sarımsak eklenerek karıştırılır. Servis esnasında sıvı yağ ve nane kızdırılıp üzerine gezdirilir. Özellikle yazın soğuk yenilen çok lezzetli tok tutan bir çorbadır. Afiyet olsun.
NOT: Üzeri için kızdırılan yağ, yazın soğuk tüketileceği zaman sıvı yağ ile, kışın sıcak tüketileceği zaman tereyağı ile hazırlanması önerilir.