- Katılım
- 24 Eyl 2017
- Mesajlar
- 17
- Tepkime puanı
- 15
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
Sebzeli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
Sebzeli mantar sote tarifi, hem lezzetli, hemde oldukça pratik bir tarif. Et yemeklerinin yanına çok yakışsa da, tek başına da gayet doyurucu bir yemek. Üstelik kalori bakımından da, diyet yapanları memnun edecek nitelikte.
Sebzeli mantar sote tarifi, hem lezzetli, hemde oldukça pratik bir tarif. Et yemeklerinin yanına çok yakışsa da, tek başına da gayet doyurucu bir yemek. Üstelik kalori bakımından da, diyet yapanları memnun edecek nitelikte.
- 500 gram mantar,
- 1 adet soğan,
- 1 ufak boy havuç,
- 3-4 adet yeşil biber,
- 2 adet kapya biber,
- Zeytinyağı,
- Tuz,
- Karabiber.
- Sebzeli Mantar Sote Nasıl Yapılır ?
Sebzeli mantar sote yapmak için öncelikle mantarlar güzelce yıkanıp, dörde bölünür.
Doğranan mantartlar tencereye alınır ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Soğan yarım ay şeklinde, biberler irice ve havuçta jülyen olacak şekilde doğranır.
Başka bir tencereye biraz zeytinyağı koyulur.
Üzerine sırası ile doğranan soğanlar, havuç ve biberler ilave edilip sotelenir.
Sotelenen sebzelerin üzerine, suyunu çeken mantarlar ilave edilir ve birlikte biraz daha sotelenir.
Hazırlanan sebzeli mantar sote üzerine, son olarak tuz ile karabiber eklenip karıştırılır.
Pişirilen yemek ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.