Pratik Ve Sağlıklı Atıştırmalık Tarifleri

M

Muzik

Guest
Sağlıklı beslenmede, ara öğünler ve sağlıklı atıştırmalıklar olmazsa olmaz. Özellikle tatlı ve açlık krizlerinde, abur cubur gibi zararlı ürünler tüketmek sağlıklı beslenmenize engel olacaktır. En yakın arkadaşınız olarak sizlere sağlıklı atıştırmalık tarifleri sunuyoruz. Bu tariflerle kendinizi şımartabilir ve kilo alımını önleyebilirsiniz.

sag%CC%86l%C4%B1kl%C4%B1-at%C4%B1s%CC%A7t%C4%B1rmal%C4%B1klar.jpg




Özellikle televizyon karşısında, film veya dizi izlerken tüketilen atıştırmalıklar her zaman masum olmuyor. Cips, çikolata, gofret gibi paketlenmiş ürünlere yönelmek yerine evde kolayca uygulanan tarifleri tercih edebilirsiniz. İşte sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü için yapabileceğiniz 7 sağlıklı atıştırmalık tarifi…


Meyveli yoğurt
Malzemeler:

1 kase tam yağlı yoğurt

Muz, çilek, yaban mersini


İsteğe göre yulaf ezmesi, bal


Yapılışı:

Ara öğün için hafif ve ferah bir tercih olan meyveli yoğurdun hazırlanışı çok kolay. 1 kase yoğurdun içine dilediğiniz meyveleri ilave edin. İsterseniz biraz bal ve yulafla tarifi hareketlendirebilirsiniz. Meyveli yoğurt, uzun süre tok kalmanıza ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olacaktır.

sag%CC%86l%C4%B1kl%C4%B1-tarifler7.jpg


Hurmalı toplar
Malzemeler:
  • 1 su bardağı hurma (çekirdeği çıkarılmış)
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı Chia tohumu ya da keten tohumu
  • 2/3 su bardağı glütenli yulaf ezmesi
Yapılışı:

Hurmanızı sıcak suda yaklaşık 15 dakika bekletin. Yumuşadıktan sonra mutfak robotundan geçirin. İçerisine diğer malzemeleri ilave edin ve iyice karıştırın. Karışımı minik toplar haline getirin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra afiyetle yiyin.

sag%CC%86l%C4%B1kl%C4%B1-tarifler2.jpg


Elma cipsi
Malzemeler:
  • 4 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:

Elmaları güzelce yıkayıp kurulayın. İnce ince dilimleyin ve dilimleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Elma dilimlerinin üstüne fırça yardımıyla bal sürün. Son olarak tarçın serpin. Önceden ısıttığınız 120 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

sag%CC%86l%C4%B1kl%C4%B1-tarifler5.jpg


Yoğurtlu bar
Malzemeler:
  • 250 gram yoğurt
  • 3 yemek kaşığı bal
  • Yarım su bardağı böğürtlen, yaban mersini, frambuaz
  • 3 yemek kaşığı yulaf
  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı, ceviz, fındık veya badem (tuzsuz ve iri kıyım)
Yapılışı:

Yoğurt ve balı bir kapta karıştırın. Karışımı pişirme kağıdı serdiğiniz küçük bir kaba alın ve yayın. Daha sonra diğer malzemeleri bu karışımın üzerine serpin. Yaklaşık 5 saat dondurucuda bekletin. Donduktan sonra bıçak yardımıyla servis edebilirsiniz.

sag%CC%86l%C4%B1kl%C4%B1-tarifler3.jpg


Kabak cipsi
Malzemeler:
  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Baharat
Yapılışı:

Kabakları yıkayın, kurulayın ve incecik halkalar halinde dilimleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kabak dilimlerini tek sıra halinde dizin. Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Parmesan ve dilediğiniz baharatları serpin. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kabak cipsleriniz hazır olduktan sonra yoğurt ile servis edebilirsiniz.

sag%CC%86l%C4%B1kl%C4%B1-tarifler6.jpg


Soslu salatalık şeritleri
Malzemeler:
  • 2 adet salatalık
  • 100 gram beyaz peynir
  • 100 gram süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı karışık baharat
  • 3 dal dereotu
Yapılışı:

Güzelce yıkadığınız salatalıkları, uzun ince şeritler halinde dilimleyin. Sosu için; beyaz peyniri bir kapta ezin. Diğer malzemelerle karıştırın. Salatalık şeritleri ve sosu servise hazır! Bu sosu, kereviz sapı, havuç, pancar gibi sebzelerle de servis edebilirsiniz.

sag%CC%86l%C4%B1kl%C4%B1-tarifler1.jpg


Tatlı patates çubukları
Malzemeler:
  • 2 adet büyük boy tatlı patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:

Tatlı patateslerin kabuklarını soyun ve parmak şeklinde ince ince doğrayın. Üzerlerine dilediğiniz baharatları ve zeytinyağını ilave edin. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Tatlı patates çubuklarını dilediğiniz ev yapımı sosla servis edebilirsiniz.

sag%CC%86l%C4%B1kl%C4%B1-tarifler4.jpg


Sağlıklı atıştırmalık tariflerini öğrendiniz. Şimdiden afiyetler dileriz.

 
Üst
Alt