suçun tanımını düşünürsek, ortada bir suç oluşabilmesi için bunun vukuu bulmuş olması şartı aranır. bu durumda eğer mini etek giyen de bakan da halinden memnun ise bir sorun yok, giyen giysin, bakan baksın. Bu durumda ortada bir suçlu da yoktur zarar da.
Ha ben GİYDİRMEM ama bunu asla maçoluk olarak algılamayın çünkü herkesin değer yargıları farklıdır.
Mesela mini etek giymek kime göre, neye göre suç ya da değil? Bunu belirleyecek sabit bir şey vardır, adı da EDEP'tir. Siz diyin MEDENİYET.
Bu herkes için böyledir, kimse kendisini kandırmasın.
Çünkü örneğin bizim ülkemizde aramızdaki en çağdaş takılan arkadaşlarımız bile bir kızın ya da sevgilisinin sokakta ÇIRILÇIPLAK dolaşmasını yadırgar. Çünkü bunun medeni [Edepli] bir tutum olmadığını yargısına varır kafasında. [Oysa o şekilde gezmek isteyen insanlar da olabilir...]
Ne oldu peki o "mini etek giyen kıza suçlu gözle bakanlar yobazdır" diyen marijinal kesime?
Görüldüğü üzere herkesin MEDENİYET'e dair belli bir çizgisi vardır.
Mini etek giymek Medeni bir davranış değil ise, yani toplumun düzenini sekteye uğratıyor ise giyilmemesi daha makuldur. Çünkü bu bir suç oluşmasına mahal verebilir ve etek giyen kişi bundan zarar görebilir. Örneğin taciz, hatta daha da ilerisine gidilirse tecavüz gibi. [günümüzde örnekleri mevcuttur]
Bu durumda burada her iki taraf da zarar görecektir. [ iki tarafın da zarar görmesi durumunu suçun oluşmasından önceki psikolojik ve adli nitelikler açısından yazdım]
Sonuç itibariyle ortada bir "zarar" olması kimsenin yaşam seyrinden beklediği bir şey değildir.
Bana göre bir etek için sınır diz kapağı ortası olmalıdır. "ORTA" her zaman makuldur.