- Katılım
- 19 Ağu 2017
- Mesajlar
- 1,101
- Tepkime puanı
- 326
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
Malzemeler:
Yapılışı:
1• Kuşbaşı doğradığınız etleri tencereye alın. Üzerine 1 küçük boy soğanı ve kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarttığınız limonu etlerin üzerine ilave edin. Etlerin üzerini 2 parmak geçinceye kadar su ekleyin.
2•Tencereyi ocağa alın ve su kaynayıncaya kadar harlı ateşte, su kaynadıktan sonra etler suyunu çekmeye başlayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
3•Suyunu çeken etler fazla yağ bırakmadıysa 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ve tuzunu ilave ederek harlı ateşte etleri kavurmaya başlayın.
4•Üzeri kahverengi bir görünüm alıncaya ve tamemen suyunu çekinceye kadar kavurup ocağı kapatın.
5•Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin ve sıcak servis yapın.
NOT: Mümkünse kurban etini buzdolabında 3 gün kadar dinlendirin ( buzlukta değil ). dinlendiği zaman sizinde fark edeceğiniz gibi
et daha kolay pişiyor. Diğer bir noktaysa et suyunu çekip kavurmaya başlayacağınız vakit tuzunu ve baharatlarını eklemelisiniz. Son olarakta ilave edeceğimiz
suyu kısık ateşte çektirip sonra ocağı harlı ateşte açıp kavuruyoruz. Afiyet olsun
- 1 kilo dana eti (but etinden)
- 1 adet orta boy soğan
- yarım limon
- Su (4-5 su bardağı kadar)
Yapılışı:
1• Kuşbaşı doğradığınız etleri tencereye alın. Üzerine 1 küçük boy soğanı ve kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarttığınız limonu etlerin üzerine ilave edin. Etlerin üzerini 2 parmak geçinceye kadar su ekleyin.
2•Tencereyi ocağa alın ve su kaynayıncaya kadar harlı ateşte, su kaynadıktan sonra etler suyunu çekmeye başlayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
3•Suyunu çeken etler fazla yağ bırakmadıysa 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ve tuzunu ilave ederek harlı ateşte etleri kavurmaya başlayın.
4•Üzeri kahverengi bir görünüm alıncaya ve tamemen suyunu çekinceye kadar kavurup ocağı kapatın.
5•Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin ve sıcak servis yapın.
NOT: Mümkünse kurban etini buzdolabında 3 gün kadar dinlendirin ( buzlukta değil ). dinlendiği zaman sizinde fark edeceğiniz gibi
et daha kolay pişiyor. Diğer bir noktaysa et suyunu çekip kavurmaya başlayacağınız vakit tuzunu ve baharatlarını eklemelisiniz. Son olarakta ilave edeceğimiz
suyu kısık ateşte çektirip sonra ocağı harlı ateşte açıp kavuruyoruz. Afiyet olsun