İftar için yemek tarifleri

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
yöresel harika bir lezzeti bizimle payşatın @eSmiRa m. Çok tşk ler :love:
Ekli dosyayı görüntüle 2161
ßu gün meşhur Tokat'ın zeytin yağlı yaprak sarmasını yapılışını anlatacağım.Aslında çeşitli söylentiler vardır.ßazılarına göre kendi memleketlerinin yapraklarını met ederler.Tokat ßağ yaprağı ince hafif sarımsı açık yeşil karışımıdır damarlı olur kağıt gibi incedir.
Zeytin yağlı tokat sarması için gereken malzemeler..
1.Salamura bağ yaprağı

2.1 kase pirinç

3.1 yemek kaşığı salça ''olca salça'' olursa daha iyi olur

4.1 tane kuru soğan

5.Tuz

6.Karabiber

7.1 ya da 2 tane limon

Üstüne: 1 ya da 2 tane limon kesip yuvarlak şekilde koyabilirsiniz. Yarım çay bardağı kadar.

Zeytinyağı döküyorsunuz.

Yapılışı:

Yaprakların tuzdan arınması için 3 veya 6 saate yakın suda durması gerekiyor. Bu arada sık sık suyu değiştirmeniz de fayda vardır. Soğanları ßir güzel yemeklik doğranıp yağda kavuruyoruz.ßu arada bir güzel salçamızı koyuyoruz ve ßaharatları da ardı ardına koyuyoruz. Yaprağın tuzu varsa tuz ekleme yapmayın ona göre ayarlayın işte.Yıkanmış pirinç ve 2 limon eklenir.ßir su ßardağı koyup su çekene kadar pişirilir. ''Pilav gibi tam pişirmeyin yarım pişirin'' sonra ocağın altını kapatın 15 20 dakika dinlendirin. Daha sonra bir güzel bağ yaprağı sarılır üzerine limonları yuvarlak kesip dizin.Tencerenin yarısına kadar da su koyun. Çok azıcıkta zeytinyağı ile üzerinden gezdirin. Kısık bir şekilde 35-45 Dakika pişirin arada suyunu ve pişmesini kontrol edin soğuyunca da servis yapın. Afiyet ßaL şeker olsun. :love:
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Ekşili Semizotu Çorbası (Pirpirim aşı) GAZİANTEP

resim-157-110-orginal.jpg


Malzemeler
  • 1 demet
    semizotu
    (ince kıyılmış)
  • 1 adet
    orta boy soğan
  • 1 su bardağı
    haşlanmış nohut
  • 1/2 su bardağı
    pilavlık bulgur
    (yıkanmış,süzülmüş)
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme)
    domates salçası
  • 2 yemek kaşığı (silme)
    sumak ekşisi (yoksa nar ekşisi)
  • 1 tatlı kaşığı
    kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı
    tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1/2 çay bardağı
    sıvı yağ
  • 1 litre
    sıcak su
    (arzuya göre sebze suyu)
Pişirme Önerisi
Arzuya göre kuşbaşı et ekleyerek bir öğün olarak da tüketebilirsiniz. Veya damak zevkinize göre mercimek, börülce gibi bakliyatları da ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?


    • Kuru soğanı küçük küpler olacak şekilde doğrayın. Bir tencerede sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
    • Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyin ve 2 dakika kadar kavurun.
    • Toz biberi, sumak ekşisini ve tuzu ekleyip karıştırın.
    • Yıkayıp süzdüğünüz bulgurları ve sıcak suyu tencereye ekleyip karıştırın. Bulgurlar pişene kadar orta ateşte kaynatın.
    • Bulgurlar piştikten sonra haşlanmış nohutları ve son olarak ince kıydığınız semizotlarını tencereye koyun ve 3 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Servis Önerisi
Yanında süzme yoğurt ile tüketirseniz lezzetine lezzet katmış olursunuz.

ALINTI

 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Fırında Baharatlı Patates İçin
Köftenin yanına allahhhhhhhhhh

firinda-baharatli-patates-2-15057171233625.png

Malzemeler:
5 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 dal biberiye
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Servisi için: 4 dal taze kişniş

Yapılışı:

patatesleriniz tazeyse kabuğunu soymadan kullanmanızı tavsiye ederiz. Patateslerinizi elma dilim şeklinde kesin ve geniş bir kaba koyun. Ardından üzerine zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edip karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız patatesleri döküp, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin. Kişnişleri ise ince ince kıyıp servis tabağınızdaki patateslerin üzerine dökün.


alıntı
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
ÇİĞ BÖREK

yag-cekmeyen-cig-borek-tarifi.jpg
4 su bardağı un
1 su bardak su
1 yemek kaşığı yoğurt
tuz
İçine:

250 gr. kıyma

2 tane kuru soğan

tuz, karabiber

Un, su, tuz ve yoğurt yoğurulup 16 ceviz büyüklüğünde parçaya ayrılır. Kıymanın içine soğan rendelenir. Baharatları eklenerek yoğurulur. Hamur pasta tabağından biraz daha küçük açılır. İçine kıymadan bir parça konur ve kenarları iyice kapatılır. Kızgın bol yağda kızartılır. Kıymalı harcı çiğden konuyor, kavurmayın
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Hurmisa Tatlısı

hurmisa-tatlisi-tarifi.jpg

Malzemeler

  • 1/2 çay bardağı
    sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı
    yoğurt
  • 1/2 çay bardağı
    eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı
    ince çekilmiş fındık
  • 1/2 paket
    kabartma tozu
  • 1 adet
    yumurta
  • 1 çorba kaşığı
    elma sirkesi
  • 2,5 su bardağı
    un
  • 2,5 su bardağı
    şeker
  • 2 su bardağı
    su
  • 1/2 tatlı kaşığı
    limon suyu
Nasıl Yapılır?

    • İlk olarak fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakın. Fırın tepsinize pişirme kağıdı serip bir kenarda bekletin.


    • Şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu alıp karıştırarak kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin.
    • Bir kaba sıvı yağı, yoğurdu, margarini, kabartma tozunu, sirkeyi alıp yoğurmaya başlayın. Ardından içine çekilmiş fındık, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin.
    • Ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğurduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve köfte şekli vererek fırın tepsisine dizin.
    • Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra orta kısımlarına badem içi koyup bastırın.
    • Önceden ısıtılan fırınınızda üstü kızarana kadar pişirin.
    • Piştikten sonra fırından alın ve üzerine soğumuş olan şerbeti dökerek, tüm tatlının üstünü kapatın.
    alıntı
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

Çikolata Topları

2978_650x433.jpg


Malzemeler:

  • 350 gram petibör bisküvi (2 küçük paket)
  • 125 gram tereyağı
  • 90 gram sütlü çikolata
  • 1/2 su bardağı kavrulmuş file badem
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 tatlı kaşığı kakao
Servisi için:
  • 1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
    Püf Noktası
    Çok daha lezzetli çikolata topları elde etmenin püf noktası kesinlikle taze ve çifte kavrulmuş petibör bisküvi seçmek. Toz şeker kullanımını damak tadınıza göre daha az veya fazla ayarlayabilirsiniz.

    Nasıl Yapılır?
    Çikolatayı küçük küpler haline getirin ve toz şekerle birlikte bir kenarda hazır tutun. Bir sos tenceresinde, kısık ateşte tereyağını eritin. Erirken köpürerek yüzeye çıkan süt köpüklerini küçük bir kaşıkla alarak daha sonra kullanmak üzere ayırın. Tereyağını ocaktan alın ve içine önceden küpler haline getirdiğiniz çikolatayla birlikte toz şekeri katın. Sürekli karıştırarak şeker tanelerinin erimesini bekleyin. Sonra biraz soğuması için kenara alın.

    Geniş bir kabın içine; kırdığınız petibör bisküvileri, kavrulmuş file badem, kakao ve sütü de koyarak karıştırın. Bir kenarda ılımış şekerli ve çikolatalı tereyağını bu karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karıştırma işlemi sürerken bisküvi kırıkları hamur görünümünü almaya başlayacaktır. Ele yapışmayan bir kıvama geldiklerinde karıştırma işlemine son verebilirsiniz. Şimdi sıra hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinizle yuvarlak şeklini vermeye geldi.

    Küçük bir kaseye rendelenmiş Hindistan cevizi koyarak, hazırladığınız çikolata toplarını içine batırabilir ve ardından servis tabağına dizebilirsiniz. Yanına da iftar sofrası kahvenizi yaparak keyfini çıkarabilirsiniz.

    Servis Önerisi
    Çikolata toplarınızın daha lezzetli görünmesi için Hindistan cevizi dışında fındık kırığı, renkli pasta şekerlemesi ve mavi haşhaş gibi ürünlere batırarak da servis edebilirsiniz.
  • alıntı
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Macar kebabı tarifi
macar-kebap.jpg
Malzemeler:
  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı patates (minik küpler halinde doğranmış)
  • 4-5 adet tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 1 adet patlıcan (minik küpler halinde doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
Beşamel sosun malzemeleri:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam muskat cevizi rendesi
Sofraya koyduğunuz andan itibaren herkesi gözünü alacak, adeta bir ziyafet yaşatacak bir tarif Macar kebabı. İftar için değişik ana yemek isteyenlerin mutlaka denemesi gerek.
Nasıl Yapılır?
Küçük küçük doğradığınız patates ve patlıcanları kızartıp fazla yağını süzün. Sarımsak, bezelye ve mısırları dizdiğiniz fırın kabına kızarmış patates ve patlıcanları da ekleyip karabiber ilavesiyle karıştırın. Alüminyum folyo ile kabın üzerini örtüp 10 dakika pişirdikten sonra folyoyu çıkararak 5 dakika daha pişirin. Diğer yandan tavada etleri soteleyin. Beşamel sos için tereyağını eritip unu kavurduktan sonra azar azar süt ekleyin. Baharatları de ekleyip karıştırın. Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın. Sebzeleri fırından çıkardıktan sonra üzerine kaşar dizin, etlerle birlikte domates püresini de üzerine yayın. En son beşamel sosu da üzerinde gezdirip fırına verin. Kızarınca fırından çıkarıp servis edin.

alıntı
 

Asiye

New member
HanımZade
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
377
Tepkime puanı
861
Puanları
0
Yaş
33
Cinsiyet
Kadın
Immmm cok harika lezzetli yemekler canım cekti
 

Ahmet

New member
Kullanıcı
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10,838
Tepkime puanı
5,175
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Fırında Baharatlı Patates İçin
Köftenin yanına allahhhhhhhhhh

firinda-baharatli-patates-2-15057171233625.png

Malzemeler:
5 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 dal biberiye
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Servisi için: 4 dal taze kişniş

Yapılışı:

patatesleriniz tazeyse kabuğunu soymadan kullanmanızı tavsiye ederiz. Patateslerinizi elma dilim şeklinde kesin ve geniş bir kaba koyun. Ardından üzerine zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edip karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız patatesleri döküp, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin. Kişnişleri ise ince ince kıyıp servis tabağınızdaki patateslerin üzerine dökün.


alıntı
ben de istiyom
 

Absnthe

www.Mevsim.Org
Kullanıcı
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,891
Tepkime puanı
2,961
Puanları
0
Web sitesi
www.mevsim.org
Cinsiyet
Erkek
En-pratik-yilbasi-menusu-2018---Yilbasi-sofrasi-onerileri---Yemek-tarifleri-8637.jpg


Hepsini söyle toplayip Yiyicen :D
 

Absnthe

www.Mevsim.Org
Kullanıcı
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,891
Tepkime puanı
2,961
Puanları
0
Web sitesi
www.mevsim.org
Cinsiyet
Erkek

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
PATLICAN KULELERİ

patlican-kuleleri-tarifi.jpg
Malzemeler
  • 2 adet
    patlıcan
  • 4 adet
    domates
  • 3 diş
    sarımsak
  • 2 yemek kaşığı
    domates püresi
  • 12 dilim
    mozzarella peyniri
  • 2 yemek kaşığı
    rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 adet
    defne yaprağı
  • 15-20 yaprak
    taze fesleğen
  • 1 çay kaşığı
    beyaz biber
  • 1 çay kaşığı
    tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1/2 çay bardağı
    kızartmalık yağ
Pişirme Önerisi
Patlıcanları fazla kızartmayın ki parçalanmasınlar.
Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları iyice yıkayıp kabuğunu soymadan, ne çok ince ne de kalın olacak şekilde, yuvarlak yuvarlak dilimleyin.
  2. Kızartma yağını kızdırın ve patlıcan dilimlerini çok yumuşatmadan kızartın. Kızaran patlıcanların yağını, havlu ağıt üzerinde çektirin.
  3. Domatesleri mümkün olduğunca ufak doğrayın, birkaç yaprak fesleğeni ayırıp gerisini ince ince kıyın. Sarımsakları ezin.
  4. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp üzerine doğradığınız domatesleri ekleyin.
  5. Domatesler yumuşamaya başlayınca ezdiğiniz sarımsakları ve defne yaprağını da koyup tıkırdamaya alın.
  6. Eğer patates eziciniz varsa domatesleri de onunla ezerek daha hızlı bir şekilde sos haline gelmelerini sağlayabilirsiniz.
  7. Domatesler iyice yumuşayıp sos haline gelince domates püresi, biber ve tuzu da ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
  8. Ocaktan almadan hemen önce kıydığınız fesleğenleri de ekleyip, defne yaprağını çıkarıp, ocaktan alın.
  9. Bir fırın kabına yağlı kağıt serip üzerine 1 dilim kızarmış patlıcan, onun üzerine 1 dilim mozzarella, onun üzerine domates sosu ve sonra tekrar patlıcan dilimi olmak suretiyle 3 kat yapın. Son patlıcan diliminin üzerine tekrar domates sos ve rende mozzarella ekleyin. 4 adet bu şekilde kule hazırlayın.
  10. Bütün kuleler bitince, peynir eriyene üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika kadar fırında pişirin.
 
Üst
Alt