- Katılım
- 27 Ağu 2016
- Mesajlar
- 393
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Erkek
Malzemeler:
1 soğan
2 diş sarımsak
1 kg havuç
1 litre sebze suyu
2 çay kaşığı köri tozu
100 gr kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
400 ml Hindistan cevizi sütü
Üzeri için:
Krema
Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Havuçları küçük küçük doğrayın. Soğanı doğradıktan sonra zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Sarımsak ve havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin. Baharatları ilave edin. Mercimek ve sebze suyunu ekleyerek yarım saat pişirin. Karışımı blenderdan geçirin. Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve bir taşım pişirin. Üzerini krema ve maydanozla süsleyerek servis edin.
1 soğan
2 diş sarımsak
1 kg havuç
1 litre sebze suyu
2 çay kaşığı köri tozu
100 gr kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
400 ml Hindistan cevizi sütü
Üzeri için:
Krema
Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Havuçları küçük küçük doğrayın. Soğanı doğradıktan sonra zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Sarımsak ve havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin. Baharatları ilave edin. Mercimek ve sebze suyunu ekleyerek yarım saat pişirin. Karışımı blenderdan geçirin. Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve bir taşım pişirin. Üzerini krema ve maydanozla süsleyerek servis edin.