Hamsi Kuşu...

MoHaC

New member
Kullanıcı
Katılım
26 Nis 2018
Mesajlar
63
Tepkime puanı
73
Puanları
0
Yaş
41
Cinsiyet
Erkek

Hamsi Kuşu Malzemeleri
40 adet hamsi
3 dal taze soğan
30 yaprak nane
12 dal maydanoz
15 adet karanfilin top kısmı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hamsileri kızartmak için Malzemeler
1 su bardağı mısır unu
Ayçiçek yağı
Sunum için Malzemeler
Kırmızı Soğan
Limon
Roka
Taze soğan maydanoz ve taze naneyi bıçak yardımı ile iyice ince ince kıyın. Karanfil ve susamı havanda dövün. Çok kuru olmaması için içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. İyice kıydığınız taze otları tuz, karabiber ve havanda dövdüğünüz karanfil susam karışımı ile lezzetlendirin.

Temizlenmiş ve kılçıklarından arındırılmış hamsilerin birinin üzerine bu hazırladığınız harçtan sürüp diğer bir hamsiyi üzerine kapatın.

Tüm hamsileri bu şekilde hazırladıktan sonra mısır ununa bulayıp bir tavada kızdırdığınız sığ yağda kızartın. Dilerseniz hamsilerin içlerini boş bırakıp, sadece tuz karabiber ile tatlandırarak da kızartabilirsiniz.

Kızarttığınız hamsileri havlu peçete olan bir tabağa aktarın ve fazla yağından arındırıp, roka, limon ve soğan ile servis edin.
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
tadı öyle güzelki yanında bide çay olacakk of of :D

Hamsi Kuşu Malzemeleri
40 adet hamsi
3 dal taze soğan
30 yaprak nane
12 dal maydanoz
15 adet karanfilin top kısmı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hamsileri kızartmak için Malzemeler
1 su bardağı mısır unu
Ayçiçek yağı
Sunum için Malzemeler
Kırmızı Soğan
Limon
Roka
Taze soğan maydanoz ve taze naneyi bıçak yardımı ile iyice ince ince kıyın. Karanfil ve susamı havanda dövün. Çok kuru olmaması için içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. İyice kıydığınız taze otları tuz, karabiber ve havanda dövdüğünüz karanfil susam karışımı ile lezzetlendirin.

Temizlenmiş ve kılçıklarından arındırılmış hamsilerin birinin üzerine bu hazırladığınız harçtan sürüp diğer bir hamsiyi üzerine kapatın.

Tüm hamsileri bu şekilde hazırladıktan sonra mısır ununa bulayıp bir tavada kızdırdığınız sığ yağda kızartın. Dilerseniz hamsilerin içlerini boş bırakıp, sadece tuz karabiber ile tatlandırarak da kızartabilirsiniz.

Kızarttığınız hamsileri havlu peçete olan bir tabağa aktarın ve fazla yağından arındırıp, roka, limon ve soğan ile servis edin.
 
Üst
Alt