- Katılım
- 19 Ağu 2017
- Mesajlar
- 1,101
- Tepkime puanı
- 326
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
Somon Köfte Tarifi İçin Gereken Malzemeler
- 500 gram Kılçıksız somon filetohttps://www.firindabalik.com/category/somon-baligi-tarifleri/
- 1 Adet haşlanmış patates
- 1 adet yumurta
- 2/1 (yarım) demet maydanoz
- 2/1 (yarım) demet dereotu
- 5 dal taze soğan
- 2 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 2/1 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tarifimiz somon balıklarını kılçık kontrolünden geçirerek başlıyoruz. Bu lezzetli köfteden kılçık çıkmasını istemeyiz.
- Kılçıklarını çıkarıp yıkadığımız somon filetosunu suları süzülmesi için çelik bir süzgece koyuyoruz.
- Köftemizi rahatça yapacağımız derin bir kap alıyoruz. Haşlanmış 1 adet patatesi soyup rahatça püre haline gelebilecek şekilde küçük küpler halinde doğruyoruz.
- Yıkayıp suyundan arındırdığımız somon balığını mutfak robotuyla kıyma haline getiriyoruz. Mutfak robotunuzun haznesine göre iki seferde yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
- Somon kıymasını haşlanmış patatesin üzerine ekleyelim ve bir adet yumurtayı kıralım.
- Maydanoz, dereotu ve taze soğanı yıkayalım ve varsa kurutalım. Bütün yeşillikleri ince ince kıyıp somon köfte hazırladığımız kaba koyalım.
- Sırasıyla deniz tuzu, karabiber, kırımız pul biberi ve zeytin yağını ekleyelim.
- Artık Somon köftesini yoğura biliriz. Bütün lezzetlerin birbirine geçtiğine emin olana kadar güzelce yoğuralım.
- Köftemizi ağzına sera streç kaplayarak kapatalım buzdolabında 20 dakika bekletelim. Lezzetlerin birbirine girmesi için bu aşama önemli.
- Isıya dayanıklı borcam veya fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
- Buzdolabında dinlendirdiğimiz somon köftesini varsa dondurma kaşığı yoksa elinizi biraz yağlayarak orta boyda kabarık köfteler yapalım. Et köftesi gibi üstüne bastırmamaya özen gösterelim bu içlerinin daha sulu ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
- 200° C derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20′ dakika pişirelim.
- Somon köfteleri pişerken kokusu ile sizi mest ettiğine eminiz