Domain Satış Bölümü Kuralları | Açık Artırma ve Katılım Kuralları Şablon

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BaRoN

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
2 Haz 2019
Mesajlar
3,417
Tepkime puanı
6,365
Puanları
113
Yaş
48
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
1- Domain satmanız için gereken şablon aşağıdaki gibidir. (Şablon harici açılacak başlıklar kitlenecektir.)

.TR örnek: (GEN.TR gibi) Uzantılı domain satışları yasaktır.

ÖRNEK ŞABLON

  • Domain Adı : Kesinlikle yazılmalıdır (xyz domain satışı yasaktır.)
  • Kayıt Tarihi : Yeni bir domaini eski olarak satmak isteyen kişileri engelleyecektir.
  • Bitiş Tarihi : Domain + renew (tekrar kayıt, uzatma) ücreti ödememeniz içindir.
  • Kayıt Firması : Domainin kayıtlı bulunduğu firma (godaddy, enom, turkticaret vb..)
  • Transfer Ücreti : Domainin yeni kullanıcıya aktarılma şekli ve ücreti
  • Minimum Fiyat : Verilmesi Zorunludur.
  • Başlangıç Fiyat : Bunu sadece açık artırmalarda kullanabilirsiniz.
  • Satış Süresi Bitiş Tarihi : Son teklif + 48 saat (maksimum süre) Belirtilmesi zorunludur.
  • Minumum Artış : Buda 7.01 $ , 7.02 $ şeklinde artırmaya engel koymak içindir.
  • Hemen Al : Domaini isteyen kişi açık artırma yoluyla değil parayı basıp alacaksa bu fiyatı baz alacaktır.
  • Özel Notlar : Burada gereken detaylar olumlu, olumsuz yazılacaktır.

Yukardaki şablona uymanız sizin lehinize olacaktır.

AÇIK ARTIRMA AÇIŞ ve KATILIM KURALLARI
2- Eğer açık artırma sizde sonlandıysa almak zorundasınız Açık artırım sonlandıktan sonra ödeme bilgileri en geç 24 saat sonra alıcıya bildirilmelidir. Alıcı da bu bilgileri aldıktan en geç 48 saat sonra ödeme yapması gerekmektedir. Ödeme hafta sonuna denk gelmiş ise ilk mesai günü ödeme yapılması zorunludur. Ödeme süresinin uzatılma talebi olur ise, satıcının inisiyatifindedir.

3- Teklif verdikten sonra teklifi geri çekmek yasaklanmıştır. Satıcıya sıkıntınızı iletip satıcıyı ikna edebilir iseniz teklifinizi ihale devam ederken geri çekebilirsiniz. Aksi takdirdeteklif verirken 2 kere düşünün. Teklifleri geri çekmek ban sebebidir.
4- Eğer açık artırmaya son teklifi veren almadıysa (kişi hakkında -itrader kullanma hakkınız ve kişinin forumdan uzaklaştırma(BAN) cezası vardır.) bir önceki teklifin sahibinin domaini alıp almaması, satıcının domaini satıp satmaması mutabakata bağlıdır. Açık arttırmayı kazanıp ödeme yapmayan kullanıcıdan alım hakkı elde eden alt teklif sahibinin ödeme yapacağı bedel; kazanıp ödeme yapmayan kullanıcı ile arttırma yarışına girdiği ilk bedeldir.

5- Satış başlıkları altında teklifin dışında yapılan tüm yorumlar yasaktır. (Süper fiyat, param olsa alırdım, beş para etmez, hayırlı satışlar, tarzında yorumlar yazılamaz, cezası ban olacaktır.)

6- Satış başlıklarını yukarıda tutmak adına atılacak postlar silinecektir. Satıcı uyarılacaktır. Uyarıları dikkate almayan satıcıların cezası ban olacaktır.

7- Bir domain açık artırması başlatıyorsanız ; - 1$'dan domain diye başlık açıp "minimum istenen fiyat" kısmına 50$ yazmamalısınız. Bu durumda 50$dan aşağı satmayacak olmanıza rağmen 50 tane gereksiz teklif / post kalabalığı oluşacaktır. Bu durumu hoş karşılamadığımızdan konunuz kilitlenecektir. Minimum satış fiyatınız ne ise açık artırmayı o fiyattan başlatmanız gerekmektedir. Israrla aynı tavrı sergilerseniz "uzaklaştırma" cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.,

8- Teklif usulü satışlarda; “x.xxx den aşağı teklif vermeyiniz” ibaresi kesinlikle olmalıdır.

9- Satış konusunda belirtilmediği durumlarda ilk domaini satın alan kişi ödeme yapmalıdır. Konuda teklif verirken öncelik olarak domaini almak istediğinizi belirtip satıcıdan onay aldıktan sonra bu şekilde işlem yapılabilir. İhtilaf durumunda 3.bir yol aranabilir. İyi niyet çerçevesinde olay çözüme kavuşturulabilir.

10- Jenerik Kategorisi satış başlıklarında uzantı belirtilmesi zorunludur. Uzantı belirtilmeyen konular modların inisiyatifine göre konu başlığına eklenebileceği gibi, o konu kilitlenebilir de.(Mükemmel Jenerik Domain - TK gibi) İlerleyen zamanlarda alt kategorize sistemi uygulanabilir.

11- Çoklu satışlarda diğer forumlardaki linkler konuya eklenmelidir.

12- Konulara etik açısından baktığımız için aksi durumlar yaşandığında "uzaklaştırma" cezası ile üyeler karşı karşıya kalacaklardır.

13- Görüntü kirliğini önlemek amacıyla aynı kategoriye defalarca konu açmak yerine, tek başlık altında tüm konular birleştirilecektir. Aksi durumlar yaşandığında "uzaklaştırma" cezası ile üyeler karşı karşıya kalacaklardır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst
Alt