Covid-19'un kökeni sonsuza kadar bir sır olarak kalacak

EUPHRAT

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,197
Tepkime puanı
2,691
Puanları
113
Üç yıl ve Kosta Rika'da 9 bini dahil yaklaşık yedi milyon can kaybından sonra, Covid-19 virüsünün insanlara nasıl bulaştığına dair hala çok az kesinlik var mı?
Çin'in Wuhan kentindeki bir deniz ürünleri pazarından mı geçti? Yoksa bir laboratuvardan mı kaçtı? ABD Enerji Bakanlığı'nın şimdi inandığı gibi, geçen haftadan bu yana, açıklanmayan yeni istihbarata dayanarak vakayı bildirirken siyasi, diplomatik ve medyadan bir çöp kutusu yükseltti.

Time dergisine göre bu noktada uzmanlar, bu tür soruşturmaları çevreleyen gergin atmosfer nedeniyle "siyasetin kesin olarak bilmemizi engelleyebileceğinden" korkuyor .
Amerikan düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi'nin küresel sağlık uzmanı Yanzhong Huang, ABD Enerji Bakanlığı raporunun açıklanmasının ABD ile Çin arasındaki gerilimin arttığı bir zamanda geldiğine dikkat çekerek, "Köken soruşturması çok siyasallaştı" dedi. diplomat, son aylarda arttığını da sözlerine ekledi.

“Salgına tam olarak neyin neden olduğunu bulmak giderek daha zor hale geliyor. Tüm bu gecikmeyle, sorunun siyasallaşmasıyla artık bunun neredeyse imkansız olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Salgının başladığı 2020'den bu yana, dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılar belirsiz sonuçlarla Covid-19'un kaynağını belirlemeye çalışırken, komplo teorileri sohbet odalarını ve internet sayfalarını doldururken, çeşitli partilerdeki politikacılar doğrudan veya yasak suçlamalarda bulunuyor.

Çin, geçen hafta sonu ABD Enerji Bakanlığı'nın pandemiye neden olan virüsün büyük olasılıkla kaynaklandığına dair "düşük güven" sonucuna vardığı Wall Street Journal raporunun ardından, bir laboratuvarda Kovid-19 sızıntısı hakkındaki teorileri hızla çürütmeye çalıştı. bir Çin laboratuvarında.

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, yakın tarihli bir Beyaz Saray basın brifinginde medyaya "Şu anda ABD hükümetinde COVID'in tam olarak nasıl başladığı konusunda bir fikir birliği yok" dedi.

"Çalışmalar halen devam ediyor. Burada nihai bir sonuca ulaşılmış değil. İstihbarat camiasındaki veya hükümet genelindeki herkes, bunun nasıl başladığı konusunda burada mutlaka bir fikir birliğine varmadı.” Kirby dedi.
Kosta Rika'da sağlık yetkilileri, salgının başlamasından bu yana 1,2 milyon vaka bildirirken, 4 Şubat itibarıyla 9.230 kişi hayatını kaybetti.

Başkan Rodrigo Chaves'in geçen Mayıs ayında göreve başlamasından bu yana, Kovid-19'a karşı aşılama zorunlu olmaktan çıkarken, sağlık otoriteleri aşı olmak isteyenler için beşinci dozun uygulanmasına başladı.

Sağlık Gözetim Müdürlüğü, 2023 yılının 19-25 Şubat 2023 tarihlerini kapsayan sekizinci epidemiyolojik haftası için, COVID-19 vakalarında toplam 5.561 vakaya karşılık gelen bir artış bildiriyor, bu da karşılaştırıldığında 441 vakalık bir artışı temsil ediyor . 5.126 vakanın kaydedildiği önceki haftaya.

Sağlık raporları ayrıca epidemiyolojik sekizinci haftada 15 ölümün kaydedildiğini ve günde ortalama iki ölüm olduğunu bildirdi.

KAYNAK
 
Üst
Alt