- Katılım
- 17 Eyl 2018
- Mesajlar
- 660
- Tepkime puanı
- 666
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Erkek
Çilekli nutellalı krep tarifi. Nutellanın dünyaca ünlü tadı ile çilek ve krepin muazzam uyuşması. Krep tarifi.
Kullanılacak Malzemeler:
2 büyük yumurta
3/4 bardak süt
1/2 su bardağı su
1 su bardağı un
2,5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı + gerekirse daha fazla<
2 bardak doğranmış çilek
1/4 bardak Nutella çikolata
Süslemek için krem şanti
Krep Tarifi:
Yumurtaları kırın. Yumurta, süt, su, un, şeker ve vanilyayı bir blender kabında güzelce karıştırın. Bu karışımı 10 saniye kadar çırpın ve elde ettiğiniz krep hamurunu 1 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabında bekletmek krepin pişirme sırasında kabarcık oluşumunu ve yırtılma riskini en aza indirir. Bu hamuru buzdolabında 48 saate kadar muhafaza edebilirsiniz.
Küçük bir yapışmaz tavayı ısıtın. Tereyağını veya sıvı yağı eritin. Tavaya krep hamurundan bir miktar dökün ve tavada eşit dağılmasını sağlayın. 30 saniye pişirin ve ters çevirin. Bir 10 saniye kadar daha pişirin ve ateşten alın. Tüm hamuru bu şekilde pişirin. Pişmiş krepleri en fazla bir ay için buzdolabı torbasında derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Biraz kalorisi yüksek ama pazar sabahları için muhteşem bir krep sizler ve sevdikleriniz için hazır.
Kullanılacak Malzemeler:
2 büyük yumurta
3/4 bardak süt
1/2 su bardağı su
1 su bardağı un
2,5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı + gerekirse daha fazla<
2 bardak doğranmış çilek
1/4 bardak Nutella çikolata
Süslemek için krem şanti
Krep Tarifi:
Yumurtaları kırın. Yumurta, süt, su, un, şeker ve vanilyayı bir blender kabında güzelce karıştırın. Bu karışımı 10 saniye kadar çırpın ve elde ettiğiniz krep hamurunu 1 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabında bekletmek krepin pişirme sırasında kabarcık oluşumunu ve yırtılma riskini en aza indirir. Bu hamuru buzdolabında 48 saate kadar muhafaza edebilirsiniz.
Küçük bir yapışmaz tavayı ısıtın. Tereyağını veya sıvı yağı eritin. Tavaya krep hamurundan bir miktar dökün ve tavada eşit dağılmasını sağlayın. 30 saniye pişirin ve ters çevirin. Bir 10 saniye kadar daha pişirin ve ateşten alın. Tüm hamuru bu şekilde pişirin. Pişmiş krepleri en fazla bir ay için buzdolabı torbasında derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Kreplerin üstüne her birine bir çorba kaşığı kadar Nutella sürün. Nutellanın üstüne doğranmış taze çileklerden koyun ve krebi sarın. Servis tabağına birleşme yeri alta gelecek şekilde dikkatlice krepleri dizin.Üstüne krema, doğranmış çilek yerleştirin ve en üstte kreplerin üzerine eritilmiş Nutella gezdirin.Biraz kalorisi yüksek ama pazar sabahları için muhteşem bir krep sizler ve sevdikleriniz için hazır.