- 2 domates
- 1 kırmızı soğan
- 2 dolmalık kırmızıbiber
- 2 dolmalık sarı biber
- 1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Taze biberiye
- Tuz
- Karabiber
- 1 baton ekmek
- Zeytinyağı
- Biberli ve domatesli bruschetta hazırlanışı
Kırmızı soğanı, sarı ve kırmızıbiberi jülyen doğrayın. Domatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Çukur bir kaba zeytinyağı, domates, biber, soğan, zeytin, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Baton ekmeği ince dilimleyin. Hazırladığınız malzemeyi ekmeklerin üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırının ızgara ayarında 10-15 dakika pişirin. Üzerine zeytinyağı gezdirip sıcak servis yapın
-
-
Malzemeler
- 8 milföy hamuru
- 300 gr ince çekilmiş fındık
- 2 yumurtanın akı
- 1 çay bardağı toz şeker
- Pudra şeker
- Fındık dolgulu rulo hazırlanışı
Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp yumuşamasını sağlayın. Yumurta akları, toz şeker ve fındık içini bir kasede çatal yardımıyla karıştırın. Bir milföy hamurunun yarısına harçtan ilave edin. Diğer yarısına aralıklı olarak 3 kesik yapın ve fındıklı harcın üzerine kapatıp kenarlarına bastırın. Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.
- Malzemeler
- 4 yumurta
- 4 kahve fincanı toz şeker
- 4 kahve fincanı un
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 200 gr beyaz çikolata
- 200 ml krema
Yumurtalar ve şekeri çukur bir kapta 7-8 dakika çırpın. Ayçiçek yağını ilave edip karıştırmaya devam edin. Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Üzerine kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Soğuduktan sonra mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kekten eşit büyüklükte mini dikdörtgenler kesin. İki kek dilimi arasına krema sürün. Kalan tüm kekleri aynı şekilde hazırlayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın.
-
- Malzemeler
- 4 milföy hamuru
- 1 kabak
- 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 150 gr çeri domates
- Tuz
- Karabiber
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1~2 dal taze fesleğen
- 50 gr ufalanmış beyaz peynir
- Kabaklı ve domatesli milföy tart hazırlanışı
Dört milföy hamurunu kare olacak şekilde yan yana dizin. Üzerine biraz un serpip tart kalıbının büyüklüğüne göre merdane ile çok az açın. Yağladığınız tart kalıbına hamuru yerleştirin. Kabarmaması için çatal yardımıyla delikler açın. Kaşar peynirini üzerine serpin. Uzunlamasına ince dilimlediğiniz kabakları dizin. Yumurta, zeytinyağı ve sütü bir kasede çırpın. Kabakların üzerine dökün. Kiraz domatesleri ikiye bölüp üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarmaya yakın üzerine ufalanmış beyaz peyniri serpip tekrar fırına verin. 2-3 dakika pişirin. Taze fesleğen yapraklarını tartın üzerine serpip servis yapın
-
- Malzemeler
- 4 yufka
- 100 ml eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 300 gr rendelenmiş tulum peyniri
- 200 gr labne peyniri
- 1 çay bardağı süt
- Taze fesleğen
- Eritilmiş tereyağı
- Peynirli ve fesleğenli gül börek hazırlanışı
Tulum peyniri, labne peyniri, süt ve ince kıyılmış taze fesleğeni çukur bir kaba alıp karıştırın. Yufkayı tezgaha yayın. Üzerine tereyağı ve ayçiçek yağı karışımı sürüp ortadan ikiye kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Peynirli karışımı yufkaların kesik tarafına yayıp rulo şeklinde sarın. Kendi ekseninde dolayarak gül şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Böreklerin üzerine eritilmiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.