Bataryasız Çalışan Akıllı Cihazların Üretimine Çok Az Kaldı

Elektronik cihazlarımızı hiç şarj etmememiz gerektiğini düşünün. RFID çiplerinin üzeride çalışan araştırmacılar bu hayali gerçeğe dönüştürmenin bir yolunu bulmuş olabilirler.


Waterloo Üniversitesi'nden araştırmacılar, bataryasız telefonlar yapmanın yolunu bulmuş olabilirler. Bunun için RFID çipleri biraz kesip biçerek önemli bir ilk adım atan araştırmacılar, gelecekten oldukça umutlular.

Bu bataryasız çipler aslında Nesnelerin İnterneti (IoT) için kullanılıyorlar. Elektrik olmayan alanlarda kullanılan, hemen her ortamda kullanılabilen bu küçük çipler ihtiyaca göre tepki verebilecek şekilde üretiliyor. Ortam ışığı, sıcaklığı, yüksekliği gibi bazı ölçümler yapabilen bu parçacıklar için en önemli zorluk, onları dayanıklı ve bataryasız hale getirebilmek.

4277502eebf3d48cd3f89d2f7cf730e5f4666beb.jpg


RFID çipleri aslında pek çok şeyde bulunan çipler. Araştırmacılar bu çipleri alıp ne kadar "hackleyebileceklerine" bakmışlar. Normalde RFID çipler ile konum ve kimlik bilgisi taşınıyor. Okul kartlarında, giriş çıkış kartlarında, ticari araçlarda sıklıka kullanılır. Araştırmacıların yatığı çalışma sonucunda bu çiplerin farklı uyaranları da anlaması sağlanmış.
Araştırmacılara göre IoT cihazları için güzel bir yazılım-donanım örneği olan bu durum, gelecekte yapılacak araştırmalara da temel oluşturabilecek. Bilim insanları daha önce de bataryasız cihazlar geliştirmeyi denemişlerdi.


a0f32ad0c912addf5ced4d8e763cf22d8c2cb0d1.jpg

Alıntıdır
 

bLack

New member
Kullanıcı
Katılım
16 Tem 2018
Mesajlar
283
Tepkime puanı
354
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Hadi inşallah
 
Üst
Alt