- Katılım
- 13 Mar 2017
- Mesajlar
- 308
- Tepkime puanı
- 242
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
Amonyaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket margarin
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı silme amonyak tozu
- Kıvam alana kadar un
- 1 litre süt
- 1 paket muzlu puding
- Yarım litre su
- 1 buçuk çay bardağı nişasta
- 3 su bardağı şeker
Öncelikle hamuru için oda sıcaklığında margarin ve yumurta, yoğurt ve amonyak tozu karıştırılır. Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilir. Kolay toparlanan bir hamur var zaten. Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Her beze hafif unlu zeminde tabak büyüklüğünde çok kalın olmayacak şekilde açılır ve ikişerli olarak önceden ısıtılmış 175 derece fırında 8-10 dk arası hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen hamurlar soğumaya bırakılır ve muhallebili için bütün malzemeler uygun bir tencerede karıştırılarak ocağa alınır ve koyulaşana kadar pişirilir. Soğuyan hamurlar tekrar üzerine tabak koyularak kenarları kesilerek düzeltilir. Servis tabağına alınır ve bir hamur bir muhallebi olacak şekilde katlar dizilir. En son kalan muhallebi her yerine bulanır ve kenarlardan kesilen hamurlar ister rorbotta ister elinizle ufalanır ve hamurun üzerine dökülür. Bir gece bekletilir. Servis edilir. Afiyet olsun