Amonyaklı Pasta

mirAcLe

New member
HanımZade
Katılım
13 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
242
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın

Amonyaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;

  • 1 paket margarin
  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı silme amonyak tozu
  • Kıvam alana kadar un
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 paket muzlu puding
  • Yarım litre su
  • 1 buçuk çay bardağı nişasta
  • 3 su bardağı şeker
Amonyaklı Pasta Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamuru için oda sıcaklığında margarin ve yumurta, yoğurt ve amonyak tozu karıştırılır. Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilir. Kolay toparlanan bir hamur var zaten. Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Her beze hafif unlu zeminde tabak büyüklüğünde çok kalın olmayacak şekilde açılır ve ikişerli olarak önceden ısıtılmış 175 derece fırında 8-10 dk arası hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen hamurlar soğumaya bırakılır ve muhallebili için bütün malzemeler uygun bir tencerede karıştırılarak ocağa alınır ve koyulaşana kadar pişirilir. Soğuyan hamurlar tekrar üzerine tabak koyularak kenarları kesilerek düzeltilir. Servis tabağına alınır ve bir hamur bir muhallebi olacak şekilde katlar dizilir. En son kalan muhallebi her yerine bulanır ve kenarlardan kesilen hamurlar ister rorbotta ister elinizle ufalanır ve hamurun üzerine dökülür. Bir gece bekletilir. Servis edilir. Afiyet olsun
 

Ahmet

New member
Kullanıcı
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10,838
Tepkime puanı
5,175
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
ilk defa duydum denemek lazım
 

miZah

New member
Kullanıcı
Katılım
3 Ağu 2017
Mesajlar
91
Tepkime puanı
118
Puanları
0
Konum
Atina
Cinsiyet
Erkek
Değişik birşey olsa gerek hiç tatmadığım bir pasta
Hiçte duymadığım bir isim tadı nadıl acaba. Emegine saglık
 
Üst
Alt