Demans veya Alzheimer hastası olan birinin kaleminden

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Yaklaşık 25 sene beyin hücrelerinin ölmesi olarak duyduğum o yıllarda alzhemir hastalığının Ne olduğunu bilmeden baktığım anacığım.Her gün ölürsünüz.O insan gider bir çocuk gelir ve siz bu çocuğa bakmak durumundasınızdır.Hayatınızda inişler çıkışlar Yaşar ara ara sizde kendinizi kaybedersiniz büyük sınavdır.
En acısı da etrafınızdaki elalem örgütüdür.Sevgili Nedret Sarıoğulları sultanım bir an bana geçen yılları hatırlattın....
1f614.png
1f614.png
1f614.png

Anneme demans teşhisi konulduğunda doktor bana dönüp "hastanın durumu git gide zorlaşacak...bizim için siz önemlisiniz.." demişti...ardından da "lütfen günlük hayatınızdan kopmayın...annenizin günlük ihtiyaçlarını tuvalet...yemek gibi...karşıladıktan ve tehlike olarak gördüğünüz mutfak..sokak kapısı gibi kapıları kilitleyerek evi terk edin...çıkın dolaşın...arkadaşınıza gidin...işlerinizi yapın...kim ne derse desin...kulaklarınızı tıkayın...bunları yapmazsanız sizi de kaybederiz..." dedi...ben tavsiyelerine uydum...gerçekten bakan için çok zor günlerdi...benim de böyle hastası olanlara bir tavsiyem olacak...hastayla inatlaşmadan onunla tiyatro sanatçısıymış gibi oynayın...biz üzülsek de hep öyle yaptık...Sema Murat)
Bir doktor Demans veya Alzheimer'ı insanın gittikçe küçülen beyninde hapsolması olarak tarif etmiş. En baş düşmanımın bile başına gelmesini istemiyeceğim bir şey. Hastanın beyni yavaş yavaş öldükçe fiziksel olarak da düşkünleşen kişi sevdiklerini de tanımaz olur sonunda. İnsanlar yatağa bağımlı hale gelip, yemeyi ve içmeyi bile kendileri yapamaz hale gelirler.
alıntı........

bunama-demans-nasil-anlasilir-bunamanin-asamalari-hasta-bakimi-fotograflar-6-gelgez.jpg
 

CcNarNia

New member
Kullanıcı
Katılım
19 Tem 2017
Mesajlar
1,562
Tepkime puanı
2,340
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Duyarlılığın için çok teşekkür ederim.
 
Üst
Alt