Dünyanın En Ünlü Köpek Eğitmenlerinden Tavsiyeler

M

Muzik

Guest
evcil_hayvan_beslemenin_sagliga_yararli_1471679794_7995.Jpeg





Köpekler, insanlar gibidirler, sürekli bir şeyler öğrenirler ve kurallar olmazsa köpeğiniz kendi kurallarını kendisi yaratacaktır. Köpeğinizi eğitmek, hem köpeğinize doğru davranışları öğretmenizi hem de aranızda bir ilişki oluşmasını sağlayacaktır. Kuralları koyanın siz olduğunu bilmek, köpeğinizin sizi daha çok sevmesini ve size daha bağlı olmasını sağlayacaktır.

Oyun zamanı

Pek çok insan, köpeğinin enerji fazlalığıdan şikayet eder. Köpeğinize sakinleşmeyi, oyun yoluyla öğretin. Eğer oyun sırasında siz, aşırı hareketli ve heyecanlı olursanız köpeğiniz de öyle davranacaktır. Oyun oynarken de sakin bir ses tonu kullanın ve hareketlerinizi daha sakin hale getirin. Köpeğiniz, sizi taklit edecektir.

Günlük egzersiz

Cesar Millan’ın da dediği gibi; ‘’Egzersiz yapmış bir köpek, eğitilebilir bir köpektir.’’ İhtiyacı olan egzersizi yapan bir köpek, komutlarınızı dinleyecektir.

Vücut dili

İnsanların vücut dilleri, köpeği eğitmenin anahtarıdır. Köpeğinizi eğitirken, tıpkı onların kendi içlerinde yaptıkları gibi, vücut dilinizi kullanın.

Fiziksel cezalardan uzak durun

Köpeğinize karşı fiziksel kuvvet uygulamak köpeğinizden negatif tepki almanıza neden olacaktır ve eğitim sürecinizi yavaşlatacaktır.

Pozitif destek

Köpeğinizi eğitirken, doğru yaptığı her komut ve davranış için ödül kullanın.

Negatif destek

Tıpkı pozitif davranışları ödüllendirdiğiniz gibi, negatif olanları da belirtmelisiniz. Bunun için, köpeğiniz bir komutu dinlemediğinde elindeki ödülü/oyuncağı ondan alabilirsiniz, yanlış bir hareket yaptığında köpeğinizin kulağına ıslık çalabilir ve bu davranışı durdurup onu pozitife yönlendirebilirsiniz.

Kararlılık

Konu köpek eğitimiyse, kararlılık işin sırrıdır. Köpeğinize sürekli yeni numaralar öğretin ve daha önce öğrettiğiniz komutların hatırlatmalarını yapın.

Herkes dahil olsun

Son olarak, köpek eğitimine bütün aile bireylerinin dahil olması son derece önemlidir.
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
cow cow istiyorum :)) (duyurulur))


chow-chow1.jpg
 
Üst
Alt