Kedinizin Mutsuz Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

M

Muzik

Guest
yIjbcdWVjXc5g7H59DmY.jpg



Belki yeni bir eve geçtiniz, belki ikinci kediniz vefat etti, evden biri gitti… Bütün bu durumlar minik dostunuzu sandığınızdan çok daha fazla etkiler. Peki, kedinizin mutsuz olduğunu nasıl anlarsınız?

Sesli ipuçları

Mutsuz kediler genellikle daha çok konuşmaya başlarlar. Küçük tonlarda mırıldanır ya da miyavlarlar. Normalde miyavlamayan bir kedi daha çok miyavlar ve sandığınızın aksine mırlamak her zaman iyiye işaret olmayabilir. Mutsuz kediler kendilerini rahatlatmak için normalden çok daha fazla mırlarlar.

Vücut işaretleri

Kedilerin mutsuz olduklarını belli eden pek çok göz, kürk ve kulak hareketi vardır. Mutsuz kediler etrafa daha çok tepki verirler ve agresiflik ya da korkaklık yönleri daha çok ortaya çıkar. Mutsuz bir kedi genellikle kuyruğunu kendi etrafına dolayarak, yere yakın durarak, kulaklarını korku pozisyonunda tutarak ve bıyıklarını düşük tutarak kendini korur.

Yapışkan ya da münzevi

Mutsuz bir kedi eskiden yaptığı aktivitelerden uzaklaşır. Münzevi bir şekle girerek sürekli saklanır. Daha sakin kediler ise çok daha talepkar ve size yapışık olabilirler. Bütün kedilerin mutsuzken davranışları daha abartılı hale gelir.

Oyun

Normalde sürekli oyun oynayan kediler mutsuzlarsa ya da hastalarsa oyun oynamayı bırakırlar.

Uyku

Kediler normalde de çok uyurlar ama mutsuzken uyku süresi çok daha artar. Bazı kediler ise mutsuzken size daha çok yapışıp, geceleri kafanızın üzerinde uyumak isteyebilirler.

Bakım

Mutsuz bir kedi kendini temizlemeyi bırakacaktır. Kendini kötü hisseden kediler, genellikle kendilerini temizlemeyi bırakırlar.

Yemek

Mutsuz kediler genellikle iştahlarını kaybederler.

Koku iletişimi

Mutsuz kediler kendi kokularını kullanarak kendilerini mutlu etmeye çalışırlar. Bu nedenle tuvaletlerini kutularına yapmayı bırakabilirler, idrarlarını ‘önemli’ bölgelere (yatak odanız, ölen diğer evcil hayvanın kokusunun olduğu yerler, artık evde olmayan insanın kokusunun olduğu yerler) yapabilirler. Ayrıca mutsuz kediler her yeri tırmalamaya başlayabilirler. Bunun nedeni tırmalamanın stresi almasıdır.
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
kimse üzülmesin.kedilerde :(
 
Üst
Alt