Patates Can'dır. ( :
Harika bir tariftir bu, denemenizi tavsiye ederim kesinlikle.
Malzemeler
Harika bir tariftir bu, denemenizi tavsiye ederim kesinlikle.
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 4-5 adet patates
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
- Soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağda pembeleştirelim. Beraberinde kıymaları da ekleyerek soğan ve kıyma pişene dek kavuralım.
- Patatesleri rendeleyerek kavrulan kıymaya ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatarak biraz da buharıyla pişmesini sağlayalım.
- Patatesler de yumuşayıp kavrulduğunda tuzunu, baharatını ilave edelim.
- İç harcı bu şekilde hazırlandıktan sonra yufkayı ortadan ikiye keserek masaya serelim.
- Süt ve yumurtayı çırparak bir fırça ile yufkanın üzerine sürelim.
- İç harcından bir miktar alarak yufkanın üzerine gelişigüzel dağıtalım.
- Yufkayı rulo şeklinde sararak yağlanmış fırın tepsisine isterseniz düz bir şekilde isterseniz kol böreği gibi dolayarak yerleştirelim.
- Kalan yufka ve harç ile tüm tepsiyi doldurduktan sonra üzerine artan yumurtalı sütten sürerek 180 derece fırında kızarana dek pişirelim…