Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zatülcenp İçin Şifalı Bitkiler Nelerdir

Han

En Güzel Edep Güzel Ahlaktir...!
genel
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
7,498
Tepkime puanı
6,864
Puanları
113
Konum
Huzur🧿
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:



ZATÜL CENB
Zâtü”l-cenb denilen hastalığa yakalanan kimse aşağıdaki terkiplerden birini kullanır:

R -1: “
Badem, şeker ve kaymak yemeye devam eder.”
R – 2: “Badem ve nişasta tatlısı yenir.”
R – 3: “Birer bardak havuç usaresi içilir.”
R – 4: “Isırgan tohumu, bal ile macun yapılır. İkişer, üçer kaşık yutulur.
R – 5: “Kantaron çiçeğinden 10″ar gr. alınarak kaynatılır ve içilir.”
R – 6: “Birer bardak menekşe şurubu içilir.”
R – 7: “Bal ile kaymak macun yapılır, ikişer, üçer kaşık yutulur.”
R – 8: “Günlük…………………………………………………………….6 gr.

Sakız ………………………….6 gr.
Meyan balı…………………………………………………….24 gr.

Bu maddeler bal ile macun yapılır, dört saatte bir, bir çay kaşığı yutulur.

R – 9: “Badem, ısırgan tohumu, bal ve tereyağı macun yapılıp birer kaşık yutulur.”
Zâtü”l-cenb denilen hastalığa yakalanan kimse aşağıdaki terkiplerden birini kullanır:

R -1: “Badem, şeker ve kaymak yemeye devam eder.”
R – 2: “Badem ve nişasta tatlısı yenir.”
R – 3: “Birer bardak havuç usaresi içilir.”
R – 4: “Isırgan tohumu, bal ile macun yapılır. İkişer, üçer kaşık yutulur.”
R – 5: “Kantaron çiçeğinden 10″ar gr. alınarak kaynatılır ve içilir.”
R – 6: “Birer bardak menekşe şurubu içilir.
R – 7: “Bal ile kaymak macun yapılır, ikişer, üçer kaşık yutulur.”
R – 8: “Günlük……………………………………………….6 gr.

Sakız……………………………….6 gr.
Meyan balı ……………………………24 gr.

Bu maddeler bal ile macun yapılır, dört saatte bir, bir çay kaşığı yutulur.

R – 9: “Badem, ısırgan tohumu, bal ve tereyağı macun yapılıp birer kaşık yutulur.”
R -10: “3 gr. udihindi bir bardak bal şerbeti ile içilmeli;
R -11: “Nohut kaynatılır, birer bardak içilir.”
R -12: Zatülcenb hastalığı, hacamat olmamaktan, vaktinde amel şerbeti içmemekten (sinameki içmemekten) ileri gelir. Abur cubur yiyip mideyi bozmaktan da olabilir. Bunun ilâcı: Udihindi’yi toz haline getirerek bir fincan zeytinyağının içine konup; aç karnına içilir.
R -13: Keten tohumu, bir tülbent içine konacak meyan kökü, incir, bir arada kaynatılarak elde edilen bu sudan içilecektir. (İyi olana kadar devam edilir.)
R-14: Pırasa……………………………………………………………500 gr.

Nane……………………………………………………………….50 gr.
Isırgan tohumu………………………………………………..50 gr.
Pişirilir bal ile macun yapılır ve yenir.

R -15: Lâhana kökü yakılır (külü)……………………………….500 gr.

İç yağı……………………………………………………………100 gr.
Macun gibi yapılır, lâpa olarak ağrıyan yere konarak bağlanır.

R -16: Pazı yenir (yemek yapılır)
R-17: Lâhana suyu……………………………………………….1 bardak

İçilmeye devam edilir.

R-18: Merkep sütü…………………………………………………..250 gr.

Çemen……………………………………………………………..50 gr.
Terkip yapılır ve içilmeye devam edilir.

R -19: Udihindi……………………………………………………………3 gr.

Dereotu suyu………………………………………………..1 kaşık
Terkip yapılır ve bal şerbeti ile içilir.

BİTKİLERDE TEDAVİDE TEMEL KAİDELER NELERDİR

1-
Hastalıklar için mutlaka bir hekime danışılmalıdır. Öncelikle hekimin vereceği reçete kullanılmalıdır. Buna alternatif olarak ta bitkisel reçeteler kullanılmalıdır.
2- Bitkilerin yan etkisi (zehirli olabilir) araştırılmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.
3- Bitkisel tedaviler uzun süreli olmalıdır. Bu süre en az 2-3 aydan az olmamalıdır. Hiç ara vermeden alınmalıdır.
4- Bitkilerin kalite derecesi iyi olmalıdır. Toplanması, kurutulması ve muhafazası uygun şekilde yerine getirilmelidir.
5- Alacağınız bitkileri mutlaka, bitkiler konusunda uzmanlaşmış ve güvenilir aktarlardan alınız. Günümüzdeki büyücüler gibi bitkici tedaviciler de çoğalmıştır. Aman ha! Dikkatli olun! “Yarım hoca dinden, yarım doktor candan eder” Ata sözünü unutmayın.

BİTKİLERLE İLAÇLAR NASIL HAZIRLANIR

1 – Toz Şeklinde:

Bitkilerin kuru halde çekilerek toz haline getirildikten sonra kullanılmasıdır. Bitkisel reçetede alınacak miktar belirlenmiş olup direkt ağız yoluyla alınabileceği gibi bir bardak ılık suya karıştırıldıktan sonra da alınabilir.

2 – Haşlanarak Hazırlanması:
Bir kaba bitkisel reçetede geçen miktarda bitki karışımı konur. Daha sonra üzerine belli bir miktarda kaynar su dökülür. (Mesela: 100 gr. su 2 gr. bitki) Kap iyice kapatıldıktan sonra, kaynar su içinde 15 dk. tutulur, sık sık çalkalanır, 45 dk. oda hararetinde soğutulduktan sonra süzülür. Tatlandırıcı olarak bal ya da pekmez ilave edilebilir.
Not: Bu tip haşlama yöntemiyle yapılan reçeteler günlük alınacağı doz miktarında tüketilmelidir. Diğer günlere bırakılmamalıdır. (UYARI)

3 – Merhem:
Kullanılacak bitki toz haline getirildikten sonra sıvı yağ maddesi yavaşça azar azar ilâve edilir ve iyice yedirilinceye kadar karşıtırılır. Güneş görmeyen bir yerde mümkünse kapalı kapta saklanır.

4 – Yağ:
Kullanılacak bitki zeytinyağı içerisinde karıştırıldıktan sonra 2 hafta güneşte tutulur ve sonra süzülerek kullanılır.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)