Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yumurtalık Şişliği İçin Şifalı Bitkiler Nelerdir

  • Konbuyu başlatan Han
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 2:40

Han

En Güzel Edep Güzel Ahlaktir...!
genel
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
7,511
Tepkime puanı
6,876
Puanları
113
Konum
Huzur🧿
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:


YUMURTALIK ŞİŞLİĞİ
Yumurtalıkların şişmesinde yapılacak terkipler:

R -1:
“Yumurtalıkların üzerine nohut lâpası konur.”
R – 2: “Şap ve tuz toz haline getirilip haya ağrılarına karşı leblebi kadarı birer bardak sıcak su ile yutulur.”
R – 3: “İncir, ördek yağı, zeytin yaprağı, servi yaprağı, eşit miktarda alınarak lâpa yapılır ve yumurtalıkların üzerine konur.”
R – 4: “Papatya, hıthıt, çemen, bakla, incir lâpa halinde konur.”
R – 5: “Hurma çekirdeği külü, hatmi çiçeği kökü, sirke ile lâpa yapılarak konulmalı.”

BİTKİLERDE TEDAVİDE TEMEL KAİDELER NELERDİR

1-
Hastalıklar için mutlaka bir hekime danışılmalıdır. Öncelikle hekimin vereceği reçete kullanılmalıdır. Buna alternatif olarak ta bitkisel reçeteler kullanılmalıdır.
2- Bitkilerin yan etkisi (zehirli olabilir) araştırılmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.
3- Bitkisel tedaviler uzun süreli olmalıdır. Bu süre en az 2-3 aydan az olmamalıdır. Hiç ara vermeden alınmalıdır.
4- Bitkilerin kalite derecesi iyi olmalıdır. Toplanması, kurutulması ve muhafazası uygun şekilde yerine getirilmelidir.
5- Alacağınız bitkileri mutlaka, bitkiler konusunda uzmanlaşmış ve güvenilir aktarlardan alınız. Günümüzdeki büyücüler gibi bitkici tedaviciler de çoğalmıştır. Aman ha! Dikkatli olun! “Yarım hoca dinden, yarım doktor candan eder” Ata sözünü unutmayın.

BİTKİLERLE İLAÇLAR NASIL HAZIRLANIR

1 – Toz Şeklinde:

Bitkilerin kuru halde çekilerek toz haline getirildikten sonra kullanılmasıdır. Bitkisel reçetede alınacak miktar belirlenmiş olup direkt ağız yoluyla alınabileceği gibi bir bardak ılık suya karıştırıldıktan sonra da alınabilir.
2 – Haşlanarak Hazırlanması:
Bir kaba bitkisel reçetede geçen miktarda bitki karışımı konur. Daha sonra üzerine belli bir miktarda kaynar su dökülür. (Mesela: 100 gr. su 2 gr. bitki) Kap iyice kapatıldıktan sonra, kaynar su içinde 15 dk. tutulur, sık sık çalkalanır, 45 dk. oda hararetinde soğutulduktan sonra süzülür. Tatlandırıcı olarak bal ya da pekmez ilave edilebilir.
Not: Bu tip haşlama yöntemiyle yapılan reçeteler günlük alınacağı doz miktarında tüketilmelidir. Diğer günlere bırakılmamalıdır.
3 – Merhem:
Kullanılacak bitki toz haline getirildikten sonra sıvı yağ maddesi yavaşça azar azar ilâve edilir ve iyice yedirilinceye kadar karşıtırılır. Güneş görmeyen bir yerde mümkünse kapalı kapta saklanır.
4 – Yağ:
Kullanılacak bitki zeytinyağı içerisinde karıştırıldıktan sonra 2 hafta güneşte tutulur ve sonra süzülerek kullanılır.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)