Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yerelması çorbası

  • Konbuyu başlatan LeyL
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:57
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

Malzemeler
1 paket yerelması
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı köri
1 su bardağı krema
Bir tutam muskat
Tuz
Karabiber
1-2 dal maydanoz

Üzeri için: Arzuya göre küp kesilmiş tost ekmekleri

Yapılışı
Yerelmalarının kabuklarını soyup temizleyin. Kararmamaları için soyduklarınızı su dolu bir kabın içerisine atın. Hepsi temizlendikten sonra tekrar yıkayıp iri olanlarını bir kaç parçaya bölün. Tereyağından az bir miktar ayırarak kalanını tencerede eritin, yerelmalarını ekleyin. Üstlerine köriyi serpip bir kaç dakika karıştırarak soteleyin. Sıcak suyu tencereye ekleyin, kaynamasını bekledikten sonra altını kısarak yaklaşık 20 dk pişirin. Yerelmaları iyice püre yapılacak kıvama geldiğinde blender’dan geçirin. Kremayı, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıvamına göre su ilave edebilirsiniz. İsterseniz ayırdığınız tereyağıyla küp ekmekleri kıtırlaştırın. Çorbanızı kâselere aldıktan sonra üstlerine maydanoz ve kıtır ekmek, dilerseniz biraz daha muskat serperek sıcak olarak servis yapın.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular