Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Taze Fasulye Kızartması Tarifi

Katılım
14 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
355
Puanları
63
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:


Malzemeler:


  • Tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 3 kaşık kese yoğurdu
  • Kızartmak için zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 1/2 kg taze fasulye

  • Hazırlanışı:
  • Taze fasulyelerimizi ayıklamakla işe başlıyoruz. Önce baş kısımlarını daha sonra da kılçıklarını (tabi varsa) çıkartıyoruz. Ayıkladıklarımızı kırmadan bütün olarak su dolu bir kabın içine atıyoruz.
  • Domateslerimizin kabuklarını soyup (her domatesli tarifimde söylüyorum ama birini görmeseniz diğerini görürsünüz kabuklarını atmayın,domates çorbası yaparken ihtiyacınız olacaktır,bir torbanın içinde dondurucuya kaldırın) ufak ufak doğruyoruz.
  • Sarmısaklarımızı ayıklıyoruz.
  • Kızartma tenceremize yağımızı alıyoruz.
  • Suyun içindeki fasulyelerimizi kuruladıktan sonra kızgın yağda güzelce kızartıyoruz.
  • Ayrı bir yerde azıcık zeytinyağı ile domates ve sarmısaklarımızı pişiriyoruz.
  • Kızaran fasulyelerimizi önce bir kağıt havluya daha sonra da servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine pişirdiğimiz domates sosunu döküyoruz.
  • Kese yoğurdunu su ile inceltip krema kıvamına getiriyoruz.
  • En son servis tabağımızın üstüne döküyoruz.
  • Afiyet şeker olsun.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular