Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Taze Bakla Yemeği

eLa

Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen
bayan
Katılım
17 Haz 2017
Mesajlar
462
Tepkime puanı
1,393
Puanları
93
Konum
IstanbuL
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

images


Dereotlu Taze Bakla Malzemeleri


  • 1 kg taze bakla
  • 2-2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 demet dereotu
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 sap taze yeşil soğan (Sadece yeşil kısımlarını kullanın.)
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 tepeleme çay kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet limonun suyu (Nohut büyüklüğünde 4-5 adet limon tuzu da kullanabilirsiniz.
  • 250 gram kıyma
Dereotlu Taze Bakla Nasıl Yapılır?

  • Taze baklaların uçlarını ve kılçıklarını tıpkı taze fasulye gibi ayıklayıp içine bir limon sıktığınız bol suda bekletin
  • Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırıp üzerine incecik kıydığınız kuru soğanları aktarın
  • Soğanları ve kıymayı sürekli karıştırarak 5-6 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine yine incecik kıydığınız taze soğanları ve suyu süzülmüş bütün haldeki taze baklaları ilave edin
  • Baklaların üzerine toz şeker, un ve tuzu serpiştirip 1 adet limonun suyunu ilave edin
  • Malzemeleri karıştırıp orta ısılı ateşte, tencerenin kapağı açık vaziyette 5 dakika kadar pişirin
  • Sıcak suyu tencerenin kenarından aktarıp karıştırın
  • Taze bakla pişerken suyunu dışarı verdiği için mümkün olduğu kadar az su ilave edilir
  • Tencerenin kapağını kapatıp baklayı, orta ısılı ateşte, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Ocaktan aldığınız baklayı iyice soğuyuncaya kadar tencerede bekletin
  • Soğuyan baklayı servis tabağına aktarıp üzerini ince kıyılmış dereotuyla süsleyin
  • İsterseniz yanında sarmısaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz
  • Eğer düdüklü tencerede yapacaksanız, malzemelerin hepsini tencereye koyup tahta bir kaşıkla karıştırın
  • Orta ısılı ateşte, bakla kaynayıp tencerenin düdüğü ötmeye başlayıncaya kadar pişirin
  • Düdük ötmeye başlayınca ocağın altını kısın ve 25 dakika daha pişirdikten sonra servise sunun.
  • Afiyet olsun .
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular