Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soganli Baharatli ciger kavurma

Katılım
14 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
355
Puanları
63
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

Ciğer Kavurma Malzemesi:

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 500 gr kuzu ciğeri
  • 2 kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tutam maydanoz
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
Pilav Malzemesi:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:
Kuzu ciğeri iri parçalar halinde kuşbaşı doğrayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın ve zeytinyağını ekleyin. Yağ ısınınca ciğerleri ekleyip orta ateşte soteleyin. Kuru soğanı piyaz şeklinde doğrayıp ciğerin üzerine alın. Soğanlar suyunu bırakıp çekene kadar biraz soteleyin. Pul biber ve tuzu ekleyin, karıştırıp her tarafına dağılmasını sağlayın. Maydanozları ince kıyıp tavaya ekleyin. Tavayı ocaktan alın.

Pilavı için önceden parmak dayanacak kadar sıcak ve tuzlu suda ıslattığınız pirinçleri yıkayıp süzün. Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine pirinçleri ekleyerek orta ateşte kavurun. Kaynar su ve tuz ilave ederek yüksek ateşte pilavın kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra ocağı kısarak demlendirerek pişirin. Servis tabağına önce pilavı, kenarlarına kavurmayı yerleştirerek servis yapın...

Kolay gelsin, Afiyet olsun...
 
Katılım
26 Ara 2016
Mesajlar
1,067
Tepkime puanı
2,264
Puanları
113
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

Ciger sevmemekle birlikte nefis duruyor canim eline saglik:)
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular