Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Semizotlu Buğday Çorbası

  • Konbuyu başlatan LeyL
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:49
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

Yarım bağ semizotu
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kuru fasulye
Su (haşlamak için 7 su bardağı)
Yoğurt (miktarı size bağlı)
Sarımsak
Tuz
Üzeri için:

Sıvı yağ
Kuru nane
Hazırlanışı

Aşurelik buğday, nohut ve fasulye 7 su bardağı su ile haşlanır (düdüklü tencerede altı kısıldıktan sonra yarım saat pişmesi yeterli). Haşlanan malzemeler ılıdıktan sonra doğranmış semiz otu, yoğurt, tuz ve sarımsak eklenerek karıştırılır. Servis esnasında sıvı yağ ve nane kızdırılıp üzerine gezdirilir. Özellikle yazın soğuk yenilen çok lezzetli tok tutan bir çorbadır. Afiyet olsun.
NOT: Üzeri için kızdırılan yağ, yazın soğuk tüketileceği zaman sıvı yağ ile, kışın sıcak tüketileceği zaman tereyağı ile hazırlanması önerilir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Son Makaleler