Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sade Yağ ( Efsanevi Lezzet ) nasıl yapılır

Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
16,062
Puanları
120
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

sade-yag-nasil-yapilir.jpg
[FONT=&amp]
[/FONT]

[FONT=&amp]Malzemeler

  • 1 kilogramtereyağı
[/FONT]

[FONT=&amp]Yapılışı
Sade yağı hazırlarken ocağınızın altını hep kısık ateşte tutun. Yavaş yavaş kıvam alacak bir yağ olduğu için aralarda tahta kaşık yardımıyla karıştırarak yanmamasına özen gösterin. Beyaz tortuların dibe tamamen çöktüğünden emin olana kadar ocaktan almayın. Sade yağı, ağzı sıkıca kapalı bir kavanozun içinde muhafaza ederek, soğuk bir ortamda saklayın.

[/FONT]

[FONT=&amp]ıbir tencerenin içerisine tereyağını alın ve ocağın altını kısık ateşte açın.

  • Tereyağı eridikçe üzerinde beyaz tortular birikmeye başlayacaktır. Karıştırarak yanmamasını sağlayın.
  • Bu şekilde yaklaşık olarak 1 saat kadar karıştırarak kaynatmaya devam edin.
  • Sürenin sonunda tereyağının köpük köpük kaynadığını ve tortuların dibe çöktüğünü göreceksiniz.
  • Tortular tamamen dibe çöküp su buharlaştığında ocaktan alın.
  • Oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
  • Ardından tülbentten geçirin ve bir kavanoza aktarın. Bir kabın içinde ağzı kapalı bir biçimde muhafaza edin.
[/FONT]
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular