Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Renkli Parfe Tarifi

Katılım
14 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
355
Puanları
63
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:


Malzemeler:


  • Tuz
  • 1 kg havuç
  • 500 gr Ispanak
  • 1 büyük brokoli
  • 2 adet soğan
  • 3 yaprak jelatin
  • 6-7 diş sarımsak
  • Zeytinyağı

  • Hazırlanışı:
  • Soğan ve sarımsak minicik doğranır. Ispanaklar yıkanıp doğranır. Havuç rendelenir. Brokoli küçük küçük ayrılır.
  • Önce soğan ve sarımsak çok az zeytinyağında kavurulur. Bu kavrulan soğan üçe bölünür 1/3 kısmı ile ıspanak 1/3 kısmı ile havuç 1/3 kısmı ile brokoli Ocak'ta hiç su koymadan kavrularak biraz daha zeytinyağı eklenip pişirilir.
  • Pişmeye yakın jelatin oda ısısındaki suda eritilip (Ya da benmari usulü eritilip) içine katılır. Her birinde aynı işlem uygulanacak.
  • Eğer jelatin kullanmak istemezseniz çok az suda eriteceğimiz 1 tatlı kaşığı nişastayı katarak kıvamı sağlayabilirsiniz.
  • Önce ıspanakları bu şekilde pişirin kalıbı streç film ile kaplayın (ben buton kek kalıbı kullandım) pişen ıspanağı dibine yerleştirin.
  • Sonra havucu aynı şakirde pişirin ıspanağın üstüne yerleştirin. Sonra brokolileri pişirin iyice pişerken Ocak'ta ezin.
  • (tabi sonra yine buna da diğerlerindeki gibi jelatin ya da nişasta katın) pişince havuçların üstüne koyun dolaba kaldırın.
  • AFİYET OLSUN NOT: Düzgün dilimleyebilmek için 1/2 saat kadar buzlukta tutarsanız dilimlemek daha kolay olur.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)