Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Laktoz ( Süt Şekeri )

  • Konbuyu başlatan Eqe
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:25

Eqe

[FONT=&quot]Laktoz bileşiğine farklı kaynaklarda süt şekeride denilmektedir.
Laktoz doğada yalnızca süt içerisinde bulunan bir disakkarit çeşitidir.
Laktoz süt içerisinde içerisinde bulunan en önemli karbonhidrattır.
Laktoz bileşiğinin sütün aroması içerisinde büyük bir payı vardır.
Laktoz bileşiği glikoz ve galaktoz’dan meydana gelen bir didsakkarittir.
Laktoz mineral maddeleri ile birlikte ozmotik sisteme etki etmektedir.
Birçok kadının korkulu rüyası olan meme hastalıklarında, laktoz oranı az veya var olma oranında büyük bir düşüş gözlemlenir.
Laktoz Yapısı
[/FONT]
[FONT=&quot]
laktoz.png
[/FONT]
[FONT=&quot]Laktoz, doğada yalnız sütte bulunan süt şekeri de denilen bir disakkarit. Sütün en önemli karbonhidratıdır. Sütün aromasında önemli bir payı bulunmaktadır.




Formül : C[SUB]12[/SUB]H[SUB]22[/SUB]O[SUB]11[/SUB]



Molar kütle : 342,3 g/mol



Erime noktası : 202,8 °C



Yoğunluk : 1,52 g/cm³



IUPAC numarası : β-D-galactopyranosyl-(1→4)-D-glucose



İçinde çözündüğü madde : Su, Etanol



[FONT=&quot]Bazı canlılardaki Laktoz yüzdesi ;[/FONT][FONT=&quot]
İnek sütündeki oranı ortalama % 4,6
Anne sütünde % 7,1
Koyun sütünde % 4,6
Keçi sütünde de ortalama % 4,0

[/FONT]
[FONT=&quot]Disakkarit Çeşitleri [/FONT][FONT=&quot]
Glukoz + Glukoz = Maltoz + H2O
Glukoz + Fruktoz = Sakkaroz + H2O
Glukoz + Galaktoz = Laktoz + H2O.[/FONT]
[/FONT]
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular