Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kuzu Etli Şevket-i Bostan

Katılım
14 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
355
Puanları
63
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:



Malzemeler:


  • 1 kg ayıklanmış şevket-i bostan
  • 500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Terbiyesi için:
  • 1 yumurta
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Şevket-i bostanları iyice yıkayın. Kökünü yararak çıkarın. Körpe olan yaprakları dışındaki yaprakları alın. 2-3 cm'lik parçalar halinde doğrayın.
Eti zeytinyağıyla beraber tencereye alın ve et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Üzerine iri doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.

Şevket-i bostanları 1 litre suyla beraber düdüklü tencerede 20 dakika haşlayın. Kapağını açıp pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmişse diğer tencerede pişen etle biraraya getirin ve bir kaç dakika daha kaynatın.
Terbiyesi için yumurta, limon suyu ve unu iyice çırpın. Tencerede kaynayan yemeğin suyundan bir kepçe alarak karıştırın. Yemeğe ekleyerek sürekli karıştırın. 1 taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın...
 

Mustafa

April tşkler güzel bir yemek tariflerin için:D iyi forumlar dilerim.
 
Katılım
26 Ara 2016
Mesajlar
1,067
Tepkime puanı
2,264
Puanları
113
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

#sevket-i bostan nedir? :)
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular