Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kurban Bayramında Diyeti Bırakmayın !

Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1,101
Tepkime puanı
455
Puanları
83
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

Kurban bayramında diyeti bırakmayın!

Yılın en çok et tüketiminin olduğu Kurban Bayramında kolestrolü ve şekeri yükseltmemek, mideye çok fazla yüklenmemek ve diyeti devam ettirmek için İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya ipuçları veriyor.

fft99_mf3682182.Jpeg


• Az ve sık yemeye devam edin: Güne hafif bir kahvaltıyla başlanmalı, ilerleyen saatlerde aşırı miktarda yemekten kaçınıp az ve sık yenmeli. Bayram boyunca bolca tüketilecek olan et mümkün olduğunca sağlıklı ve diyeti bozmayacak şekilde pişirilmeli. Kavrularak veya kızartarak pişirilmemeli ve pişirme esnasında kuyruk yağı, tereyağ gibi doymuş yağlar kullanılmamalıdır.
• Bayramın ilk günlerinde parça etle yapılmış yemekler tercih etmeyin: İlk günlerde kurban eti yeteri kadar dinlenmediği için sert olur, bu da diş ve mide problemlerine yol açar. Eti kıyma olarak kullanmak bayramın ilk iki günü için daha doğru olur. Parça et yemek isteniliyorsa düdüklü tencerede iyice haşlandıktan sonra fırında pişirilerek tüketilebilir.
• Sakatata dikkat: Kurban bayramında sakatat tüketimi de arttığı için özellikle kolestrolü ve kalp-damar hastalığı riski yüksek olan kişilerin sakatat tüketiminden kaçınmaları gerekir.
• Bayram mangalsız geçmez: Kurban bayramı aynı zamanda tatilin ve son sıcakların tadını çıkarmak demek. Olmazsa olmaz mangal, bayramda da tercih ediliyor. Dikkat edilmesi gereken; mangal sırasında etlerin kömürleşmemesi veya dışı pişen içi çiğ kalan etlerin tüketilmemesidir. Ayrıca yüksek risk taşıyor olmasından dolayı etli çiğ köfte tüketiminden de kaçınılmalıdır.

DR. AYÇA KAYA’DAN TOK TUTAN VE ZAYIFLATAN BAYRAM KAVURMASI

1/2 kg yağı ayıklanmış kuşbaşı et, 250 gr mantar, 2 adet büyük boy soğan, 5 adet sivri biber, 1 adet domates, 2 diş sarımsak, 2 adet defne yaprağı, 1 yemek kaşığı domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, 2 bardak su
Hazırlanışı
Bir tencerede yüksek ateşte kuşbaşı etleri dışı kızarana kadar karıştırın. (Buna aşçılar “mühürleme” diyor, etin suyunun buharlaşmasını ve kuruyup lezzetini kaybetmesini önlüyor.) İyice kızardıktan sonra sıra düdüklüye geliyor.
Soğan ve sarımsakları 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve su serperek öldürün, üzerine kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesi ekleyin. Mantarları da dilim dilim doğradıktan sonra etleri koyuyor ve baharatlarla suyu ekleyip düdüklünün ağzı kapatılıyor. 30 dakika pişirme süresi yeterli.

DR. AYÇA KAYA’DAN KAVURMALI HAFİF BÖREK

2 tane yufka, 250 gr kuşbaşı et (çok ince kıyım), 2 adet soğan,1 adet havuç, 1 adet kabak, 1 tutam soya filizi, karabiber, 1 adet yumurta, çörekotu
Hazırlanışı
Çok az zeytinyağı ve etler tencereye koyuluyor ve yavaş yavaş, iyice yumuşayıncaya kadar kavuruluyor. Etler yumuşadıktan sonra küp küp doğranılan soğanı da ekliyor ve bu kez ikisi bir kavruluyor. Etlerin hizasına kadar su ekleyip tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılıyor. En son içini çıkarılmış kabakları jüljen doğrayıp tencereye atıyor, birkaç kez karıştırıyor, soya filizi, karabiber ve tuzu da ekleyip eti dinlenmeye bırakıyoruz.
Pişirilen eti yufkanın içine koyup yerleştirip rulo olacak şekilde tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı sürülüyor. 200 derece fırında 15 dk pişiriliyor.

DR. AYÇA KAYA’DAN TATLI KRİZİNE KARŞI BAYRAM SÜRPRİZİ

MİNİ MUZ SANDVİÇLER

5 adet muz, 1 çay bardağı light yoğurt, 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi, 1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
Muzlardan birini soyulur, blenderde yoğurt, fıstık ezmesi ve bal ile çekilir. Diğer muzlar parmak kalınlığında dilimler halinde kesilir. Blenderdaki karışımdan her dilimin üzerine sürüp, diğer muz dilimiyle sandviç yapılır. Muz sandviçleri servis tabağına dizilerek, buzluğa atılır 1 saat dondurulur. 7 tane sandviç 1 porsiyona denk gelir.

YOĞURT SOSLU ARMUT

5 adet armut, 1 su bardağı süzme yogurt, 1 tatlı kaşığı bal,1 tatlı kaşığı çekilmiş Antep fıstığı,1 çay kaşığı toz tarçın, 1 tutam safran, 1 çay bardağı su, 3 adet karanfil

Hazırlanışı:

Armutlar soyularak dilimlenir ve genişçe bir tavaya dizilir. Suda eritilen safrana tarçın ve karanfil eklenerek tavaya boşaltılır ve armutlar bu suyla kısık ateşte pişirilir.
Başka bir kapta yoğurt balla karıştırılır ve bu karışım servis tabağına yayılır. Pişmiş armut dilimleri yoğurtlu zeminin üzerine dizilir. Üzerine çekilmiş antep fıstığı serpilir
 

ALTINGÖZ

Paylaşım ve bilgi için teşekkürler @miSsy Ama @Minikçe ile biz bu uyarıyı dikkate alacağımızı düşünmüyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1,101
Tepkime puanı
455
Puanları
83
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

Teşekkür Ederim @ALTINGÖZ ama @Minikçe çok dikkat edecektir eminimm börek paylaşımı yapamıyorum korkudan :))
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1,101
Tepkime puanı
455
Puanları
83
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

Umarım yanılmam @ALTINGÖZ :) Ve Şimdi @Minikçe ye söz hakkı doğdu.. Savunmasını sabırsızlıkla bekliyorum !
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
23 Tem 2017
Mesajlar
440
Tepkime puanı
350
Puanları
63
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

Ammaannn Kim ugrasicak diyetle falan istedigini tikin saglam bir spor yap diyete ne hacet.d
 
Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1,101
Tepkime puanı
455
Puanları
83
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

Olur mu hiç oyle şey sağlıklı beslenmek denen bişey var :) Spor da şart tabiki @Yuxexes
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
23 Tem 2017
Mesajlar
440
Tepkime puanı
350
Puanları
63
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

@miSsy Vallah Ben Canimin istedigi seyi yiyorum iciyorum spor yapiyorum 12 senedir doktor yuzu gormedim ALLAH a sukur en dengeli beslenme sekli Canin istedigini azar azar yemekdir.d
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
16,062
Puanları
120
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

@ GÜZEL ARKADAŞIM ben eti çok seviyorum hemde çok ve bunu @ALTINGÖZ ÇOK İYİ BİLDİĞİ İÇİN GÖZÜKAPALI İDDİASINA GİRER :) ama börek yok :))
bi sürü et yiycem löp löp.üstünede @Muzik in kakule çayını içecem
:clap2:
çok seviyorum siziiiiiiiiiiiiiiii
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ALTINGÖZ

@miSsy Geçmiş olsun. Çaylar senden. Teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1,101
Tepkime puanı
455
Puanları
83
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

Birdaha kesin ve net bilgimin olmadığı konularda böyle iddialı fikirlerimi savunmuycammm :D @Minikçe @ALTINGÖZ

%C3%87ay.png


Afiyetle içinizz :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
16,062
Puanları
120
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)