Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi

  • Konbuyu başlatan LeyL
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:48
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

Kepekli Pirinç Pilavı malzemeleri

2 su bardağı kepekli pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
Deniz tuzu veya kaya tuzu


Kepekli Pirinç Pilavı tarifi

Pirinci ayıklayıp cam bir çanağa koyun.
Üzerine iki-üç parmak geçecek kadar ılık su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin ve 1 saat bekletin.
Kalın tabanlı geniş bir tencerede 6 su bardağı suyu yağ ile birlikte kaynatın.
Pirinci süzün, kaynar suya atın.
Tuzuna bakın, dilediğiniz kadar tuz serpin.
Karıştırıp kapağını kapatın.
Harlı ateşte bir taşım kaynatın.
Hemen ateşi kısın, suyunu çekinceye kadar pişirin.
Pirinç suyunu çektiğinde tencereden hafif, çıtır çıtır bir ses gelecek ve pirincin üzeri göz göz açılmış olacak.
Kapağını hafif aralık bırakarak yarım saat dinlendirin.
Tahta kaşıkla dıştan içe doğru bir kez dikkatlice karıştırın.
Sıcak servis yapın.Afiyet olsun...
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)