Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kayısılı Pilav

  • Konbuyu başlatan LeyL
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:33
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

Malzemeler:
• 1 su bardağı pirinç
• 1 adet soğan
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 8 adet kuru kayısı
• 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz veya file badem
• Bir buçuk su bardağı su
• Yarım çay kaşığı tozşeker
• Tuz, karabiber

Yapılışı:
Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra suyunu süzün ve bol su ile yıkayın.
Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı tereyağında hafifçe kavurun. İçine pirinç, ince doğranmış kuru kayısı ve cevizi ilave edin.
Su, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
10 dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın...
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular