Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karabağ Dumbulu

  • Konbuyu başlatan LeyL
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:59
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

Hamuru için:

3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Su (suyu çok az kullanıyoruz hamur ne kadar sert olursa o kadar kolay kesilir)
İç malzemeleri

1 adet bütün tavuk ve tavuğun suyu
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı margarin
2 diş sarımsak
Tuz
Limon
Öncelikle yoğurma kabında bütün malzemeleri karıştırıp çok sert bir hamur elde ediyoruz ve yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra tavuğu ocakta bir güzel tütsüleyip düdüklüde haşlıyoruz ve tavuğu ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakıp suyunu dökmüyoruz. Dinlenen hamurumuzun üstünü unlayarak oklava yardımıyla kalın olacak şekilde fazla büyütmeden servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz tahtada veya hamurun üzerinde un varsa bir güzel temizliyoruz çünkü yuvarlarken unlu olması çok zorluk çıkarabilir. Açtığımız hamuru 4 eşit parçaya kesiyoruz resimde de gösterdiğim gibi sonrada o parçaları alıp uzunlamasına dolma kalem kalınlığında kesiyoruz. Anlatamadıysam fotoğraflarda daha net görünüyor. Sonra kestiğimiz parçaları fotoğraftaki gibi iki elimizle upuzun olacak şekilde yuvarlıyoruz ve bu yuvarladıklarımızın üstünü unluyoruz. Yapışmaması için tüm hamuru yuvarladıktan sonra küçük küçük boncuk büyüklüğünde kesiyoruz tabii yine bol unla. Unu sadece yuvarlama aşamasında kullanmıyoruz ayırdığımız tavuk suyunun üstüne 2 bardak su daha ekleyip tekrar kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içine dumbullarımızı atıp 20 dakikaya yakın pişiriyoruz. Ocaktan almadan 5 dakika önce tavada yapımızı kızdırıp içine salçaları ve kırmızı toz biberimizi ekleyip dumbulun suyundan bir kepçe alıp salçamızı duruptup tencereye döküyoruz. Daha önceden didiklediğimiz tavukları da içine atıyoruz. Kesinlikle tavuğun kemikleri ve derisi girmesin. En son ocaktan indirdikten sonra sarımsaklarını ve isteğe göre üzerine 1 limonu ve acı pul biberde ekip servis yapıyoruz..

İsteğe göre çok salçalı sevenler salça miktarını çoğaltıp ya da azaltabilirler. Afiyet Olsun
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)