Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kalbinize Uygun Yemekler

EUPHRAT

https://forum.mevsim.org/
yonetici
Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
1,154
Tepkime puanı
2,941
Puanları
113
Konum
izmir
Web sitesi
forum.mevsim.org
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

Diyet sağlığınızın tüm yönleri için hayati öneme sahiptir, ancak kalbinize biraz daha fazla dikkat etmek akıllıdır. Vücudun motoru olarak, kesinlikle onsuz yaşayamazsınız. Ve sıkıntılı bir kalbin tüm vücudunuzun iyiliği üzerinde dalgalanma etkisi var. Kalp hastalığı aynı zamanda yüksek tansiyon, endokardit ve koroner arter hastalığı gibi diğer şikayetlerle de bağlantılıdır. Büyük olasılıkla kronik yorgunluk, bulantı ve baş dönmesi yaşayacaksınız.
Bu yüzden kalp hastalığından kurtulmadan önce, diyetinizi değerlendirin ve daha iyi seçenekler yapıp yapamayacağınıza bakın. Düzenli egzersizle birlikte, aşağıdaki yiyecekler özellikle oyununuz için iyidir.



1. Yabani Somon
Muhtemelen zaten balıkların sağlıklı ve sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olduğunu biliyorsunuzdur. Yabani somon , özellikle mükemmel bir seçimdir çünkü omega-3 yağ asitleri ile doludur. Omega-3 bakımından zengin bir diyetin kalp hastalığı için metabolik belirteçleri iyileştirdiği bulunmuştur. Bir bonus olarak, tüm kardiyovasküler sisteminizin sağlığını koruyan bir antioksidan olan selenyumun çok miktarda elde edersiniz.
Bilemeyeceğiniz şey, çiftçi değil vahşi somonu seçmeniz gerektiğidir. Ne yazık ki, markette bulacağınız balığın yaklaşık% 70’ine varan çiftlikler çiftçilik yapıyor, ancak bu durum vahşi sürüme eşit değil. Çiftlik balıkları, etin sağlıklı görünmesini sağlamak için antibiyotik ve gıda boyalarıyla dolu doğal olmayan bir diyetle beslenir. Somon da çevrelerinde o kadar kalabalık ki birbirlerinin israfını tüketmeye meyilli.

6973


2. Karnabahar
Günlük diyetinize yapraklı yeşillikleri paketlemelisiniz, ancak lezzetin hayranı değilseniz, onun yerine karnabahar yemeyi düşünün . Lezzeti oldukça hafiftir, ancak ciddi bir antioksidan ve lif karışımı sağlar.
Bu, iltihabı azaltmak, sindirimi düzenlemek ve kolesterol seviyesini azaltmak için güvenebileceğiniz bir kombinasyondur. Karnabahar da çok yönlüdür - kavrulmuş, kaynatılabilir ve püresi yapılabilir veya çiğ olarak yenilebilir.

6974


3. Karaciğer
Bu, kalp sağlıklı bir diyetle bağlantılı olarak duyabileceğiniz tek kırmızı et olabilir. Karaciğer, protein (elbette), C vitamini, B12 vitamini, bakır, demir ve çinko içeren şaşırtıcı derecede çeşitli bir beslenme profiline sahiptir.
Bir porsiyon karaciğer yaklaşık altı gram yağ içerir, ancak bu kalbinizin sevdiği sağlıklı bir çeşittir. Tadı kaldırabilirseniz, karaciğer oldukça dengeli bir protein kaynağıdır.


6975


4. Patates
Bazı insanlar patateslerden uzak dururlar çünkü beyaz rengin onları kan şekeri salgılamasına eğilimli rafine nişasta yaptığını farzeder. Ancak bu, spudlar için geçerli değildir, çünkü glikoz emilim oranını ılımlılaştırmak için lif doludur.
Patateste yüksek bir diyetin kalp hastalığı riskini azalttığı gösterilmiştir. Patates ayrıca tansiyonunuzu düşüren önemli miktarda potasyum içerir. Mor patateslerin en yüksek seviyede antioksidan alması için gidin , ama endişelenmeyin - kırmızı ve beyaz patatesler antioksidan sayısında oldukça yakındır.


6976


5. Elmalar
Yüksek kolesterol kalp hastalığı için önemli bir risk faktörüdür ve elmalar, iyi ve kötü kolesterol seviyelerini dengede tutmaya çalışan bir ton antioksidan polifenol içerir. Elmalardaki pektin, kolesterolün emilimini gerçekten engellerken, lif vücuttan atılmasını sağlar.
Günde bir elma gerçekten akıllı bir seçimdir, çünkü LDL (kötü) kolesterolü% 40 oranında azalttığı gösterilmiştir. Kalp dostu özelliklerinin ötesinde, elmaları kanser riskinizi azalttığı, akciğerlerinizi koruduğu ve iştahı kontrol altına aldığı da gösterilmiştir.


6977


6. Ceviz
Ceviz , beyniniz gibi kalbiniz için de önemli yararları olan sağlıklı bir atıştırmalıktır. Yeni başlayanlar için, bol miktarda omega-3 yağ asidi içerirler. Ayrıca yaygın olarak yenen herhangi bir somunun en yüksek düzeyde antioksidanlarına sahiptirler, böylece onları yemek kolesterolü düşürebilir, serbest radikalleri hücre hasarına neden olmadan önce nötralize edebilir ve enflamasyonu azaltabilir.
Kalbiniz açısından, folat, E vitamini ve ceviz içindeki liflerin tümü genel sağlığına katkıda bulunur. Onları tuzsuz yemeyi unutma.


6978


7. Chia Tohumları
Hiç terra cotta Chia Pets'tan birinin üzerinde chia lahanası yetiştirdin mi? Çocuklar için eğlenceli bir aktivite ama chia dekorasyondan çok daha fazlası. Chia tohumları kalsiyum, manganez, fosfor, magnezyum, çinko, B3 vitamini (niasin), potasyum, B1 vitamini (tiamin) ve B2 vitamini gibi besinlerle doludur . Ayrıca çok miktarda lif, protein ve omega-3 yağ asidi vardır.
Günde bir kaşık dolusu yemek yalnızca kötü kolesterolünüzü düşürmekle kalmaz, mevcut plak birikimini giderebilir. Bir uyarı - suya maruz kaldığında kalın bir jel geliştirdikleri için kuru yemeyin. Bunları yemeden önce bunun olmasını istersiniz, çünkü bir lokmada çok fazla yemek almak oldukça kolaydır, bu da tıkanmış bir yemek borusuna yol açabilir.



6979


8. Yeşil Çay
Yeşil çay sakinleştirici ve lezzetlidir; bu, kalbiniz üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Ancak çay ayrıca düşük kolesterol, kan basıncı ve trigliserit seviyeleri de dahil olmak üzere birçok kalp sağlığına yarar sağlar.
Kateşin ve flavonoidler şeklinde antioksidanlar vardır ve bu çalışmaların kalbe fayda sağladığını ve tehlikeli kan pıhtılaşması riskini azalttığını gösterir. Tüm bu iyilik, daha düşük bir yaşam boyu kalp hastalığı riski yaratır ve muhtemelen yeşil çayın Çin bitkileri tarafından yüzlerce yıldır kullanılmasının nedeni budur.



6980


9. Bitter Çikolata
Ve şimdi tatlı için. Şekerler, kekler ve kurabiyeler, kalbin nefret ettiği iki şeyden daha fazla şeker ve doymuş yağ bakımından zengindir. Ama bu hayatında hiç tatlı olamayacağın anlamına gelmez. Bitter çikolata içinde flavonoller çok daha kolay kalbin işini yapar kan akımını, kan basıncını düşürmek ve geliştirmek için bulunmuştur.
Bitter çikolata ayrıca, hücresel zararı onarmanın yanı sıra çevresel toksinlere karşı koruma sağlayabilen flavonoidler içerir. Püf noktası, en az% 70 kakao olan ve hurma yağı içermeyen çikolataları seçmektir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)