Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kadayıf Pilavı

  • Konbuyu başlatan LeyL
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:59
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

Malzemeler
200 gr kadayıf
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı izmir üzümü
100 gr margarin
1/2 tavuk göğsü
1 soğan rendesi
2.5 su bardağı pirinç
50 gr badem
Tuz, tarçın
1 çay kaşığı safran
2 tatlı kaşığı şeker
1 bardak tavuk suyu
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı sıvıyağ

Yemeğin Hazırlanışı
Soğanı sıvı yağ ile güzelce kavurun. Ardından pirinci, tuzu, şekeri, tavuk suyunu ilave ederek pişirin.Ayrı bir tencerede tavuğu haşlayın. Kadayıfın üzerine erittiğiniz margarini dökerek iyice yoğurun. Yağlanmış bir tencerenin tabanına ve kenarlarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sabitleyip sıkıştırın.

Kadayıflı tencerenin üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin. Pilavı soğuttuktun ve ardından tarçın ekleyerek karıştırın ve tavuğun üzerineilave edin. Sırasıyla bademi, kuş üzümünü, safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın.

Hazırlamış olduğunuz kadayıflı pilavı 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.Yemeğimiz servise hazır. Geniş bir servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)