- Katılım
- 14 Mar 2017
- Mesajlar
- 308
- Tepkime puanı
- 355
- Puanları
- 63
- Cinsiyet
- Kadın
İtibar Puanı:
– 1 adet hazır paket orta boy işkembe
– 5 diş sarımsak
– Tereyağı
– Pul biber
– Sirke
– 1 yumurta sarısı
– 1 yemek kaşığı tepele un
– Yarım limonun suyu
Öncelikli olarak
– 5 diş sarımsak
– Tereyağı
– Pul biber
– Sirke
– 1 yumurta sarısı
– 1 yemek kaşığı tepele un
– Yarım limonun suyu
Öncelikli olarak
Site İçeriğinden Faydalanmak İçin Siteye Üye Olmalısınız
Giriş yap veya üye ol.
nı yaparken işkembemizi iki defa kaynatalım. Hem üstündeki kalıntılar hemde biriken köpükler bu sayede çıkmış olur. Ayriyetten kötü kokusuda giderilmiş olur.
Site İçeriğinden Faydalanmak İçin Siteye Üye Olmalısınız
Giriş yap veya üye ol.
mizi 1. defa sade suyla kaynatıyoruz. İkinci kaynatışımızda içerisine tuz ve soyup ezdiğimiz sarımsaklarlıda ekliyoruz. İyice pişen işkembemizi çıkarıp soğuduktan sonra minik minik doğruyoruz. Doğradığımız işkembeyi tekrar sarımsaklı suya bırakıp sosunu yapmaya başlıyoruz. Küçük bir kâseye yumurta sarısını, unu ve limonu koyup işkembenin sarımsaklı suyundan da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu sosu çorbamız ılıdıktan sonra içerisine bırakıp karıştırıyoruz. Son olarak ta tereyağında pul biberi yaktıktan sonra servis ederken tabaklara döküyoruz. Pulbiber yerine nanede koyabiliriz.