Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İnanılmaz Lezzet Beyin Salatası

Katılım
19 Tem 2017
Mesajlar
1,562
Tepkime puanı
3,434
Puanları
113
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

[FONT=&amp]
Malzemeler



  • 3 adetkoyun beyni
  • 1 yemek kaşığısirke
  • 4 su bardağısu
  • 1 tatlı kaşığıtuz

  • Sosu için:
  • 1/2 adetlimon
  • 1/2 çay bardağısızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığısirke
  • 1 dişsarımsak
  • 1 çay kaşığıtuz

  • Servis için:
  • 1/2 demetmaydanoz
  • 1 çay kaşığıkırmızı toz biber
  • 1 adetlimon
[/FONT]

[FONT=&amp]Püf Noktası


Beyinlerin şeklini bozmadan haşlamak için beyin zarını çıkartmadan haşlayın. Haşladıktan sonra direkt buzlu su dolu bir kaseye alırsanız, beyinler hem şekillerini koruyacaklar hem de üzerindeki zarı soymanız daha rahat olacaktır.

[/FONT]

[FONT=&amp]Pişirme Önerisi


Dilerseniz dana beyni de kullanabilirsiniz, bu durumda 1 adet beyin kullanmanız yeterli olacaktır, ancak haşlama süresini 10 dakika daha uzatmanız gerekmektedir.

[/FONT]

[FONT=&amp]Nasıl Yapılır?



  • Öncelikle beyinleri bol suyun altında dikkatli bir biçimde güzelce yıkayın. Bir tencerenin içerisine suyu, sirkeyi ve tuzu ilave edip, kaynamasını bekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca beyinleri kaynar suyun içerisine atın ve yaklaşık 20 dakika boyunca haşlayın.
  • Beyinler pişerken derin bir kasenin içerisine soğuk su doldurun ve içerisine de bir kaç parça buz atın.
  • Beyinler pişer pişmez, kaynayan sudan çıkartıp, buzlu suyun içerisine aktarın. Böylece pişmeye devam etmelerini önlemiş ve şekillerini korumalarını sağlamış olacaksınız.
  • Beyinler iyice soğuduktan sonra, üstlerindeki zarı nazikçe temizleyin ve dilimleyerek bir servis tabağına alın.
  • Sosunu hazırlamak için; limonun suyunu sıkın ve bunu zeytinyağı, dövülmüş 1 diş sarımsak, sirke ve isteğinize göre tuz ile güzelce karıştırıp, sosunuzu hazırlayın.
  • Hazırladığınız bu sosu, servis tabağına aldığınız beyinlerin üzerine gezdirin.
  • Maydanozları ince ince doğrayın ve beyin salatanızın üzerine gezdirin, limon dilimleri ile süsleyin ve en üste de toz kırmız biberi serpiştirip, servis edin.


org_3U9NQZ3J_1600x1200.png

[/FONT]
 
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
16,062
Puanları
120
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

küçükken çok yedirmiş annem şimdi yiyemem sanırım
[FONT=&amp]
Malzemeler



  • 3 adetkoyun beyni
  • 1 yemek kaşığısirke
  • 4 su bardağısu
  • 1 tatlı kaşığıtuz

  • Sosu için:
  • 1/2 adetlimon
  • 1/2 çay bardağısızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığısirke
  • 1 dişsarımsak
  • 1 çay kaşığıtuz

  • Servis için:
  • 1/2 demetmaydanoz
  • 1 çay kaşığıkırmızı toz biber
  • 1 adetlimon
[/FONT]

[FONT=&amp]Püf Noktası


Beyinlerin şeklini bozmadan haşlamak için beyin zarını çıkartmadan haşlayın. Haşladıktan sonra direkt buzlu su dolu bir kaseye alırsanız, beyinler hem şekillerini koruyacaklar hem de üzerindeki zarı soymanız daha rahat olacaktır.

[/FONT]

[FONT=&amp]Pişirme Önerisi


Dilerseniz dana beyni de kullanabilirsiniz, bu durumda 1 adet beyin kullanmanız yeterli olacaktır, ancak haşlama süresini 10 dakika daha uzatmanız gerekmektedir.

[/FONT]

[FONT=&amp]Nasıl Yapılır?



  • Öncelikle beyinleri bol suyun altında dikkatli bir biçimde güzelce yıkayın. Bir tencerenin içerisine suyu, sirkeyi ve tuzu ilave edip, kaynamasını bekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca beyinleri kaynar suyun içerisine atın ve yaklaşık 20 dakika boyunca haşlayın.
  • Beyinler pişerken derin bir kasenin içerisine soğuk su doldurun ve içerisine de bir kaç parça buz atın.
  • Beyinler pişer pişmez, kaynayan sudan çıkartıp, buzlu suyun içerisine aktarın. Böylece pişmeye devam etmelerini önlemiş ve şekillerini korumalarını sağlamış olacaksınız.
  • Beyinler iyice soğuduktan sonra, üstlerindeki zarı nazikçe temizleyin ve dilimleyerek bir servis tabağına alın.
  • Sosunu hazırlamak için; limonun suyunu sıkın ve bunu zeytinyağı, dövülmüş 1 diş sarımsak, sirke ve isteğinize göre tuz ile güzelce karıştırıp, sosunuzu hazırlayın.
  • Hazırladığınız bu sosu, servis tabağına aldığınız beyinlerin üzerine gezdirin.
  • Maydanozları ince ince doğrayın ve beyin salatanızın üzerine gezdirin, limon dilimleri ile süsleyin ve en üste de toz kırmız biberi serpiştirip, servis edin.


org_3U9NQZ3J_1600x1200.png

[/FONT]
 
Katılım
29 Tem 2017
Mesajlar
45
Tepkime puanı
3
Puanları
6
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

@CcNarNia hergun o beyinlerin sudaki hallerini gore gore hayallerde gormeye basladi ;ddd
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1,101
Tepkime puanı
455
Puanları
83
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

:kiskis:

Cidden Çoook Seviyorumm @CcNarNia hepinizin yerine yiyebilirimm ))
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular