Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hanım Göbeği Tatlı Tarifi

  • Konbuyu başlatan LeyL
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

Malzemeler
2,5 su bardağı un
1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr.)
4 yumurta
3 su bardağı şeker
1 /4 limon suyu
1 tutam tuz
2 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için)
Hazırlanışı
Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır.
Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır.
Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır.
Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir.
Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır.
Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. İyice karıştırılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
Yağlanmış avuç arasında
yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir.
Isıtılmış yağa konur.
Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır.
Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır.
Sonra şuruba atılır.
Birkaç kere çevrilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır.
Not:
Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir.
Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Son Makaleler