Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Etimek Tatlısı

Katılım
14 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
355
Puanları
63
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


  • 12 adet etimek
Şerbeti İçin:

  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 damla limon
Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2, 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Ceviz veya antep fıstığı ( Ben evde olmadığı İçin karamel sosu kullandım muhteşem oldu )
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

, 5 su bardağı şekeri tencereye alıyoruz karamel şeklini alana kadar pişiriyoruz daha sonra, 2 su bardağı suyu ekliyoruz
Etimekleri tepsiye diziyoruz şerbeti üzerine döküyoruz sonra, muhallebiye geçiyoruz.
Süt, un ,şeker ,nişasta, vanilya, tereyağı hepsini döküp pişiriyoruz iyice çırpıyoruz kıvamını alınca ocaktan alıyoruz etimeklerin üzerine döküyoruz, biraz soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp muhallebinin üzerine döküyoruz. İsteğe göre fındık, fıstık kullanabilirsiniz ben karamel sosu kullanıp triliçe gibi süsledim hem görüntü hem lezzet konusunda muhteşem oldu deneyen herkese afiyet bal olsun.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular Forum Tarih
mirAcLe Arşiv Bölümü 0 296
mirAcLe Arşiv Bölümü 0 318

Benzer konular

Son Makaleler